Sleeuwijkse korfballers blijven winnen

Sport 181 keer gelezen

SLEEUWIJK • SKV is ook na afgelopen weekend de trotse koploper van de 4e klasse I. Zaterdag werd in de laatste thuiswedstrijd voor het begin van het zaalseizoen Zevenbergen met 25-10 verslagen. Net als vorige week hamerde coach Raimond Nieuwenhuizen er voorafgaand aan de wedstrijd op om vooral het eigen spel te spelen en ook het baltempo hoog te houden. Het eerste aanvalsvak - bestaande uit Carin Nauta, Ellen Snoek, Pierre van Damme en Arne van Weelden - nam dit advies ter harte. Een aantal goed verzorgde aanvallen leverde dan ook al snel een 2-0 voorsprong op voor SKV.  Na de vakwissel was het opnieuw snel raak. Het vak van Cristhel Duijzer, Sietske Post, Roeland van der Zouwen en Stefan de Jong wist vrijwel meteen het mandje te vinden en het beloofde zodoende een mooie middag te worden. Tegenstander Zevenbergen was echter niet gekomen om zich weerloos naar de slachtbank te laten leiden. Met hard werken en af en toe een doelpunt vanaf de zij- of middenlijn wisten ze nog enigszins in het spoor van de Sleeuwijkers te blijven. Via 5-1, en 6-4 werd uiteindelijk de ruststand van 9-4 bereikt. Eenvoudig houden In de rust gaf coach Nieuwenhuizen zijn ploeg mee om het spel eenvoudig te houden en de juiste mensen uit te spelen. Dit advies bleek niet aan dovemansoren gericht. In combinatie met een tegenstander die het harde werken en goed sluiten uit de eerste helft niet meer vol kon houden liep SKV binnen twintig minuten uit naar een 18-5 voorsprong.  Voor het laatste stuk van de wedstrijd bracht coach Nieuwenhuizen Annemarie Scherff en Reijer van den Herik nog in de ploeg voor respectievelijk Carin Nauta en Stefan de Jong. Hoewel de wedstrijd natuurlijk al gespeeld was en de scherpte (vooral verdedigend) het laatste kwartier aan SKV-zijde ontbrak werden er toch nog wat doelpunten gescoord. Van Damme met zijn achtste en Van der Zouwen met zijn vijfde doelpunt van de middag zorgde uiteindelijk voor de 25-10 eindstand.  Ongeslagen ?Door deze overwinning blijft SKV ongeslagen aan de leiding gaan in de 4e klasse I. Zaterdag wacht de Meijboom-equipe de laatste wedstrijd voordat aan het zaalseizoen zal worden begonnen. Tegenstander is dan Scheldevogels. De wedstrijd begint om 16.00 uur in Bergen op Zoom.