Geen winst voor ACKC op eigen feestje

Sport 68 keer gelezen

ALMKERK • Tijdens de eigen ACKC-dag is het ACKC zaterdag niet gelukt om van KOAG te winnen, In sporthal De Jager werd het uiteindelijk 16-23 voor de bezoekers.

ACKC nam al bij de eerste aanval na enkele seconden brutaal de leiding door een schot van afstand van Petra Verschoor. Toch konden de gasten alweer snel langszij komen en bouwde al snel een 1-4 voorsprong op, ACKC bleef echter wel bij de les en krabbelde van lieverlee weer terug, ondanks de toch wel weer wat slordige momenten, zowel aanvallend als verdedigend. Na ruim een kwartier was de stand 5-6 en werd de spanning in de wedstrijd voelbaar. Over en weer werd er gescoord tot 8-8.

De Almkerkers gingen vervolgens rusten met een voorsprong, maar in de tweede helft kwam KOAG opnieuw terug. Petra Verschoor zette ACKC nog wel een keer op een 13-12 voorsprong, voor de tweede maal vanuit een vrije bal. Maar langzaamaan ging het wat minder lopen bij ACKC en de ploeg had ook de scheidsrechter niet echt mee bij de vele dubieuze beslissingen.

Negende man
Het publiek probeerde nog als negende man te fungeren, maar nadat Jelle van de Water en Stef Mommers nog een keer scoorden tot 15-15, moesten de Almkerkers buigen en in enkele minuten tijd was de stand 15-20 voor de bezoekers.

De uitslag van deze toch wel boeiende wedstrijd werd wel wat geflatteerd: uiteindelijk 16-23. Zo staat ACKC nog steeds onderaan met twee punten.