Afbeelding

'De leukste kerstmarkt van Nederland' in Heusden

Algemeen 528 keer gelezen

HEUSDEN • “Het gezellige Heusdense sfeertje maakt onze kerstmarkt tot de leukste van Nederland.” Dat vindt de werkgroep Candlelight Shopping van de Ondernemersvereniging Heusden, die zich weer vol enthousiasme heeft gestort op de organisatie van het kerstevenement op vrijdag 19 december van 14:00 tot 22:00 uur.

“De straten van Heusden hebben van zichzelf natuurlijk al heel veel sfeer”, zeggen Maryse Vos van Parfumerie In Geuren en Kleuren, Martijn Smits van Smits Schoenen en Jos van Gorkom van Friet & Zo. “Tijdens de Candlelight Shopping kleedt Stichting Vesting Heusden de stad nog extra aan.” Bezoekers kunnen dan ook genieten van mooie sfeerverlichting, een levende kerststal, vuurkorfen en allerlei extra’s.

Historische optocht

Na de officiële opening om 14:00 uur door wethouder Wim van Engeland, volgt rond 15:00 uur een historische optocht over de pleinen en door de straten. Van 14:00 tot 22:00 uur treden maar liefst acht koren uit de regio en vele muzikanten op verschillende locaties op. De markt telt maar liefst zeventig kramen, die vooral ambachtelijke, pure, mooie en lekker producten aanbieden.

Ook de winkeliers pakken extra uit. “Het bijzondere aan Heusden is dat elke winkel uniek is”, vertellen Maryse en Martijn. “In onze stad vind je geen grote ketens, maar juist veel bijzondere ondernemers met authentieke producten.”

Vorig jaar kwamen enkele duizenden mensen op de sfeervolle kerstmarkt af. “Het was mooi weer”, vertelt Maryse. “Maar ook als het sneeuwt, moeten de mensen juist komen, dan is de vesting helemaal een plaatje.” Martijn vult aan: “Heusden is met én zonder sneeuw het mooiste plekje van Nederland.”

Parkeren

Parkeren kan op de bekende parkeerplaatsen rondom de vesting. Ook rijdt er van 16:00 tot 22:00 uur een originele paardentram van de vesting naar de parkeerplaats aan de Steenweg in Oudheusden. Meer informatie staat op de Facebook-pagina van Candlelight Shoppen Heusden Vesting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden