Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
<p>Een overzicht van de nieuwbouwlocatie op de Rietdijk.</p>

Een overzicht van de nieuwbouwlocatie op de Rietdijk.

Nieuwbouw Oerlemans Plastics in Giessen op hoogste punt

  •   keer gelezen

GIESSEN • De nieuwbouw van Oerlemans Plastics in Giessen heeft deze maand het hoogste punt bereikt.


Het bouwteam van het grote project op industrieterrein De Rietdijk was ooggetuige van deze bouwtechnische mijlpaal. Ondanks de coronacrisis, een wereldwijd tekort aan bouwmaterialen én slecht voorjaarsweer heeft het project tot nu toe nauwelijks vertraging opgelopen. 

Naast de huidige fabriek van de verpakkingsproducent aan de Industrieweg in Giessen verrijzen ruim 8800 vierkante meters aan extra productie- en kantoorfaciliteiten. De nieuwbouw maakt het mogelijk om te kunnen blijven voldoen aan de verwachte groei en verduurzaming in de markt voor hoogwaardige flexibele kunststof folies en verpakkingen. Oerlemans Plastics is sinds 1972 actief in deze markt en gaat de capaciteit als producent en kennispartner verder uitbreiden. 

Tevreden
Oerlemans Plastics-directeur Johan Kranenbroek is tevreden over de bereikte bouwprestaties tot aan dit hoogtepunt.

“De markt voor hoogwaardige flexibele kunststof folies en verpakkingen staat in de startblokken voor een grote stap naar verduurzaming. Dit vraagt van producenten grote aanpassingen in het ontwerp- en productieproces van materialen. De productiecapaciteit is op de huidige locatie maximaal bereikt. De nieuwbouw maakt het mogelijk om deel uit te maken van de innovatieve kopgroep in de branche. Met de komst van deze uitbreiding maken we grote stappen op basis van onze extrusiemogelijkheden (het vervaardigen van kunststof folie en verpakking, red.) en dit biedt nieuwe kansen op de nationale en internationale markt. Dankzij deze investering vanuit moedermaatschappij Oerlemans Packaging Group kunnen we de nieuwbouw en de daaropvolgende technische progressie door uitbreiding van het machinepark en innovatieve logistiek realiseren.”

Bij de bouw zijn circa 200 mensen betrokken, die op tal van terreinen het project letterlijk uit de grond stampen. Naast alle betrokkenen bij Oerlemans zelf, is bouwbedrijf Van de Ven uit Veghel en architect Timmer uit Giessen verantwoordelijk voor het slagen van dit grote bedrijfsvastgoedproject in Altena. Met het hoogste punt van 25 meter is de extrusietoren van de verpakkingsproducent meteen ook het hoogste punt van het industrieterrein. 

Oplevering
Medio augustus is de oplevering van de nieuwbouw waarin veel aandacht besteed is aan duurzaamheid en energie-efficiency. De bouw zorgt voor een verdubbeling in omvang van de huidige locatie op industrieterrein de Rietdijk, waar al een drukkerij, warehouse, kantoor, laboratorium en reprocentrum zijn gevestigd.

Kranenbroek: “Door de realisatie van de uitbreiding zijn we gefaseerd op zoek naar circa twintig extra medewerkers. Vakmensen met technisch inzicht en innovatievermogen zijn en blijven ontzettend belangrijk bij de productie van onze flexibele verpakkingsoplossingen.”

Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier