Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto: Stockfoto 123RF

Ziekenhuisopnames door corona niet gestegen

  •   194 keer gelezen

ALTENA • Het aantal mensen met coronaklachten uit Altena dat in het ziekenhuis ligt is woensdag gelijk gebleven ten opzichte van dinsdag.

Voor Altena geldt dat per 100.000 inwoners 42,9 personen in het ziekenhuis liggen. Omgerekend naar het inwoneraantal van de gemeente zijn dat er 24.

Uit de nieuwste cijfers van het RIVM voor heel Nederland blijkt dat woensdag 308 patiënten, die in het ziekenhuis zijn opgenomen of dat zijn geweest, zijn gemeld. Er zijn 147 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Grote regionale verschillen
Er zijn grote regionale verschillen in de epidemie, meldt het RIVM. In Nederland zijn tot nu 20549 bevestigde besmettingen gemeld.

De meeste mensen die positief zijn getest op het nieuwe coronavirus COVID-19 wonen in Noord-Brabant. Bijna een kwart van het totaal aantal bevestigde besmettingen in Nederland betreft inwoners van deze provincie (4799 bevestigde besmettingen).

De provincie Groningen is met 227 positief geteste personen de provincie met het laagste aantal besmettingen, 1,1% van het totaal aantal besmettingen, op de voet gevolgd door de provincies Drenthe (232, 1.1%), Friesland (260, 1,3%) en Flevoland (293, 1,4%). 

Afvlakken
Deze verschillen zijn te verklaren doordat de verspreiding van het coronavirus niet overal in Nederland gelijk is. In Noord-Brabant lijkt de epidemie af te vlakken. Het aantal meldingen in het noorden van Nederland is stabiel laag. 

Er wordt sinds maandag meer getest. De uitbreiding van het testen is bedoeld voor zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis, zoals huisartsen, verpleeghuismedewerkers, medewerkers gehandicaptenzorg of thuiszorgmedewerkers. Ook worden er meer patiënten getest met een hoog risico op ernstig verloop van een coronavirusinfectie, zoals ouderen en mensen met een bestaande ziekte of aandoening. 

Doordat er meer getest wordt zullen er waarschijnlijk ook meer positief geteste patiënten gevonden worden. Een toename in het aantal meldingen betekent dus niet dat de ziekte zich sneller verspreidt, benadrukt het RIVM. 

Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }