Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Evenementen en bijeenkomsten in Altena afgelast vanwege coronavirus

Algemeen 2.930 keer gelezen

ALTENA • Organisaties, verenigingen en instellingen zetten vanwege het coronavirus en richtlijnen van het RIVM om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan een streep door evenementen en bijeenkomsten.

Dit overzicht is bijgewerkt tot en met maandag 16 maart en zal niet meer bijgewerkt worden, omdat vrijwel alle evenementen en bijeenkomsten zijn afgelast. Het Kontakt houdt lezers via berichten via de nieuwswebsite verder op de hoogte van het verloop van de coronacrisis in Altena.

Gemeente Altena
De gemeente Altena heeft in lijn met de provincie besloten dat alle gemeentelijk bijeenkomsten met 25 personen of meer niet doorgaan. Ook bijeenkomsten met minder dan 25 personen kunnen worden afgelast. Altena adviseert bij twijfel contact op te nemen met de organisator van de bijeenkomst.

Mensen die verkoudheidsklachten hebben, hoesten en snotteren worden verzocht om uit zorg voor de medewerkers niet naar het gemeentehuis te komen en hun afspraak te verzetten.

De gemeente Altena verwijst verder naar de website van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Trema Welzijn
Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen van het coronavirus in Noord-Brabant volgt Trema Welzijn de landelijke richtlijnen en de stichting heeft daarom besloten om alle activiteiten en bijeenkomsten voor deze én volgende week te annuleren. Updates van Trema volgen via de media en door berichtgeving bij de verschillende locaties.

Het ouderenwerk van Trema roept mensen daarnaast op contact te leggen met ouderen, die deze dagen vanwege de richtlijnen in strijd tegen de verspreiding van het coronavirus minder bezoek krijgen. "Een dringend advies van de overheid is om kwetsbare ouderen niet te bezoeken tot zeker 31 maart, of in elk geval het bezoek te beperken. Wat we nog wel kunnen is  telefoneren. Dus heeft u de mogelijkheid, bel een oudere in uw omgeving en vraag hoe gaat het. Een klein gebaar maar een groot effect." 

Voorstelling 't Hanks Genoegen
Ook toneelvereniging 't Hanks Genoegen heeft moeten besluiten de uitvoeringen van zaterdag 21 en zaterdag 28 maart uit te stellen in verband met de RIVM-richtlijnen met betrekking tot het coronavirus. De nieuwe speeldata zijn vrijdag 19 en zaterdag 20 juni. Reeds gekochte kaarten blijven geldig. Op zaterdag 23 mei tussen 14:00 en 15:30 uur kunnen mensen deze eventueel ruilen of retourneren. De toneelvereniging roept verder op om de Facebook-pagina in de gaten te houden.

Kerken
Veel kerkdiensten gaan niet door. Kerken en gemeenten maken hiervan vaak melding op hun eigen website.

Het eten voor alleenstaanden op dinsdag 17 maart in de hervormde kerk in Rijswijk gaat eveneens niet door. Betrokkenen krijgen hierover een mail.

De vastenmaaltijd van gereformeerde kerk De Hoeksteen Dussen Meeuwen op woensdag 18 maart gaat niet door. Deze wordt vervangen door een oecumenische maaltijd op woensdag 10 juni.

Paaswandeltocht WSV De Vrijbuiters
Het bestuur van wandelsportvereniging De Vrijbuiters in Wijk en Aalburg heeft besloten om de Paaswandeltocht van maandag 13 april (Tweede Paasdag) te schrappen. Ook brengen de wandelaars tot 1 mei geen gezamenlijk bezoek meer aan andere georganiseerde wandeltochten.

Trainingen en wedstrijden SKV en ACKC
Het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) heeft besloten alle korfbalwedstrijden af te gelasten. Ook adviseert het KNKV de verenigingen om trainingen en bijeenkomsten niet door te laten gaan.

Bibliotheek CultuurPuntAltena
Bibliotheek CultuurPuntAltena cancelt alle activiteiten tot en met vrijdag 20 maart. Dat betekent dat cursussen, de gastlessen voor het project over mediawijsheid op verschillende basisscholen in Altena, het belastingspreekuur en de digi-inloop van SeniorWeb in De Werf in Woudrichem niet doorgaan.

Sjoelvereniging Altena
Ook Sjoelvereniging Altena legt de activiteiten deze én volgende week stil. Dat betekent dat er niet gesjoeld kan worden in De Hoogt in Uitwijk. De vereniging wacht nieuwe maatregelen af, alvorens ze een besluit neemt over het doorgaan van het traditionele paassjoelen.

Amateurvoetbal
De KNVB heeft besloten alle voetbalwedstrijden af te gelasten, ook in het amateurvoetbal. De bond adviseert clubs ook om geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren.

CBS De Ark Meeuwen
Op basisschool De Ark in Meeuwen is vrijdag 13 maart de actie voor NLdoet afgelast en ook de pannenkoekdag op vrijdag 20 maart gaat niet door. De school wacht de berichtgeving af en wil voor beide evenementen een nieuwe datum prikken. 

Bingo en Heel Eethen Bakt!
De bingo van vrijdag 20 maart in dorpshuis Teratina in Eethen gaat niet door. De organisatie wil op dit moment liever niet dat grotere groepen in het dorpshuis samenkomen. De volgende bingo staat gepland op vrijdag 17 april. Ook wordt Heel Eethen Bakt!, dat op zaterdag 21 maart stond gepland, verzet.

Voetbalvereniging NOAD'32
Ook bij NOAD'32 zijn geen trainingen en wedstrijden. De kantine is dicht en ook alle andere activiteiten gaan niet door. Ook clubblad De Loods zal maandag niet verschijnen.

Voltena
Alle volleybaltrainingen - en wedstrijden van Voltena zijn afgelast. 

Boekenverkoop Zorgplein Maaswaarden
De tweedehandsboekenverkoop van Zorgplein Maaswaarden, op donderdag 19 en woensdag 25 bij Jac. van Bergeijk Mode & Wonen aan de Grote Kerkstraat 18 in Wijk en Aalburg, is verplaatst naar april. Op donderdag 23 april wordt van 18:30 tot 20:30 uur weer een tweedehandsboekenverkoop georganiseerd door Zorgplein Maaswaarden. Op woensdag 29 april is er nog een verkoping gepland van 13:30 tot 15:30 uur. 

Bingo De Verenigde Zangers
In verband met de sluiting van het gebouw van de buurtvereniging Havenstraat in Werkendam naar aanleiding van het coronavirus gaat de bingo van De Verenigde Zangers op donderdag 19 maart niet door.

Vaartochten Biesbosch MuseumEiland
Het Biesbosch MuseumEiland heeft in overleg met Biesbosch Fluistertours besloten alle rondvaarten door de Biesbosch vanaf af te gelasten vanwege het coronavirus. De komende weken zal op basis van de ontwikkelingen bekeken worden of en wanneer de rondvaarten weer hervat zullen worden.

Lezing Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena
Het bestuur van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena heeft besloten de lezing op dinsdag 17 maart in Giessen over de historie van autobusbedrijf Zwaluw Reizen niet door te laten gaan.

Buurtbuslijnen 223 en 227
Buurtbussen 223 en 227 rijden voorlopig niet in de gemeente Altena.

Clubavond Postzegelvereniging Altena
Ook de clubavond van Postzegelvereniging Altena, die gepland stond op maandag 16 maart, gaan vanwege het coronavirus niet door.

Rikken NOAD'32 en GDC
De kaartcommissie van voetbalverenigingen GDC en NOAD'32 hebben besloten de rikavonden van vrijdag 20 maart in de kantine van NOAD'32 en vrijdag 27 maart in het dorpshuis van Meeuwen niet te laten doorgaan.

Inzamelen spullen rommelmarkt Sleeuwijk
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, zal de inzameling van spullen voor de rommelmarkt van de hervormde gemeente Sleeuwijk niet starten op zaterdag 28 maart. Dit in verband met de maatregelen die zijn afgekondigd tegen de verspreiding van het coronavirus. Wanneer er wel begonnen kan worden met inzamelen is op dit moment nog niet bekend.

Jubileumfeest Diepeveen Keukens en Badkamers
Het evenement van Diepenveen Keukens en Badkamers vanwege het 25-jarig bestaan op zaterdag 21 maart gaat niet door. Het wordt verplaatst naar een andere datum.

Bijbel Open Avond
De Bijbel Open Avond in Werkendam van donderdag 19 maart gaat niet door in verband met alle maatregelen rond het indammen van het coronavirus.

BizAwards Altena
De derde editie van de BizAwards Altena, de ondernemersverkiezing in het Land van Heusden en Altena, op donderdag 26 maart in Servicebioscoop Hollywoud in Almkerk wordt verschoven naar een nog nader te bepalen datum. De organiserende Stichting B2B Platform Ondernemend Altena laat weten: "De berichtgeving vanuit RIVM, GGD en Veiligheidsregio wordt door ons daarom nauwlettend in de gaten gehouden. Zodra een nieuwe datum is vastgesteld, zullen wij alle betrokkenen hierover informeren." Reeds verkochte entreekaarten blijven geldig.

Opening bierbrouwerij De Magistraat
De opening van bierbrouwerij en bierlokaal De Magistraat in Almkerk, oorspronkelijk gepland op donderdag 19 maart, is uitgesteld. "Zodra we een nieuwe datum kunnen vaststellen, laten we je die weten", aldus Hans Anton en Clement Verschoor.

Altena Road Runners
Altena Road Runners legt alle activiteiten stil. Dat betekent geen enkele activiteit, wedstrijd of training. Ook de ledenvergadering van dinsdag 24 maart gaat niet door.

 

Zorgplein Maaswaarden
Per direct wordt restaurant De Waard op locatie Wijkestein in Wijk en Aalburg gesloten voor iedereen m.u.v. de bewoners die hier dagelijks eten. 

Ook de bezoekregeling bij Wijkestein en De Notenhoff in Andel wordt aangepast: Mensen met verkoudheidsklachten of hoest mogen niet op bezoek komen; géén kinderen onder de 5 jaar op bezoek; maximaal één bezoeker per cliënt per dag;

En met ingang van maandag 16 maart zal de dagbesteding op locatie Wijkestein sluiten. Daar waar nodig worden voor de individuele cliënt nadere afspraken gemaakt. "Wij realiseren ons dat we daarmee een groot beroep doen op het netwerk rondom de cliënt. In de huidige situatie kunnen we echter niet anders", laat Zorgplein Maaswaarden weten.

Alle groepsactiviteiten gaan tot nader order niet door op zowel locatie Wijkestein als op locatie De Notenhoff.

Jongerencentrum De Pomp
In verband met de richtlijnen van het RIVM is jongerencentrum De Pomp in Almkerk tot nader order gesloten.

Voorstellingen Toneelvereniging Wispel
De toneelvoorstellingen van Toneelvereniging Wispel op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart en vrijdag 3 en zaterdag 4 april niet door gaan vanwege het coronavirus. De kaartjes die al gekocht zijn, kunnen op een later te communiceren moment omgewisseld worden voor de nieuwe data of mensen krijgen hun geld terug, meldt Wispel. "Wij zijn in beraad om tot nieuwe data te komen en laten dit dan ook zo snel mogelijk weten. Houd de krant, onze Facebook-pagina en website in de gaten."

Huiskamer Open Podium
Stichting Muziek Podium Woudrichem zet een streep door het Huiskamer Open Podium op zondag 29 maart. Wellicht dat er later een nieuwe datum komt.  

Coro Di Cielo
Ook het optreden van Coro Di Cielo op vrijdag 27 maart in de hervormde kerk in Almkerk is wegens de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus gecanceld. Men hoopt zo spoedig mogelijk een nieuwe datum te vinden voor het optreden.

Dansavond in Drongelen
Het vrij dansen linedance in het dorpshuis in Drongelen gaat zaterdag 21 maart niet door in verband met het coronavirus.

Wordt uw evenement ook afgelast? Laat het onze redactie weten via redactie.altena@kmp.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden