Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Nieuwe gegadigde voor Gevangenpoort Woudrichem

  •   798 keer gelezen

WOUDRICHEM • Er heeft zich bij de gemeente Altena een nieuwe huurder gemeld voor het restaurantgedeelte van de Gevangenpoort in de Woudrichemse vesting. De vorige uitbaters zegden aan het begin van de zomer de huur op, zij gaan op zoek naar een nieuwe uitdaging, liefst op een locatie met terras.

Het college van Altena besloot het historisch pand opnieuw te verhuren en meldt desgevraagd dat er al belangstelling voor is. Of er weer een restaurant in komt, is nog niet duidelijk.

Serieus naar kijken
Op het pand zit een horecabestemming. "Maar als de nieuwe huurder een goed alternatief plan heeft, zal de gemeente daar serieus naar kijken", zegt een woordvoerder. Het is niet duidelijk hoe lang het gaat duren voordat de deuren van de Gevangenpoort weer opengaan voor bezoekers.

Geschiedenis
In de Gevangenpoort is ook het gelijknamige museum gevestigd. Daar verandert niets. Het pand is de enige overgebleven waterpoort als onderdeel van de vestingwerken. De poort dateert van ná 1573, het jaar waarin de stad in brand heeft gestaan. Ze behoort bij de in 1580 aangelegde omwalling.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }