Afbeelding

Totaalplaatje klopt bij City Bistro in Veen

Algemeen 2.496 keer gelezen

VEEN • Henno Timmermans opent begin januari City Bistro bij zijn motel The City in Veen.

De komst van een eetgelegenheid maakte al onderdeel uit van de eerste plannen, voordat het motel in 2013 de deuren opende. Nu is de bistro met cafetaria dan echt klaar. Op 2 januari opent het cafetariagedeelte; nog geen twee weken later, op maandag 14 januari, kunnen mensen voor het eerst terecht in de bistro.

Eigenaar Henno Timmermans wil met beide zaken het onderscheid maken met kwaliteit, zo legt hij uit. "In de cafetaria kun je misschien niet alle snacks vinden, maar wat we verkopen is goed én lekker. Onze producten bevatten geen hormoonvlees uit Zuid-Amerika, maar zijn duurzaam en biologisch. Onze insteek is: 'Hoe kan het beter dan bij de gemiddelde snackbar?'" Daarbij kijkt Timmermans ook naar de presentatie van het assortiment. "Bij ons liggen de frikandellen je niet aan te gapen in een vitrine. Dat vind ik altijd zo'n onsmakelijk gezicht."

Uitgebreide kaart
Dezelfde kwaliteitsstandaard geldt voor de bistro, legt de Veense ondernemer uit. "We hebben een uitgebreide kaart, maar ook hier streven we weer naar die uitstekende kwaliteit. Dat betekent dat we zoveel mogelijk gerechten zelf bereiden en dus niet inkopen bij een groothandel."

Momenteel worden de laatste werkzaamheden aan City Bistro afgerond. Er komt nog een speeltuintje, dat volledig afgeschermd wordt van de openbare weg, met een zandbak, schommel en een speeltoestel, zodat ouders bijvoorbeeld lekker een bakje koffie kunnen drinken, terwijl hun kroost zich vermaakt.

Daarnaast richt Timmermans zich op vertegenwoordigers die de bedrijven op het Veense bedrijventerrein bezoeken en natuurlijk op de gasten van zijn motel. "De afgelopen jaren kon ik hen niets anders bieden dan een ontbijtje op bed, vanaf nu kunnen ze ook in City Bistro ontbijten." Het cafetariagedeelte opent woensdag 2 januari officieel en is, net als de bistro vanaf 14 januari, zes dagen per week (van maandag tot en met zaterdag) van 11:30 uur tot 21:30 uur geopend.

Publiekstrekker
Dat betekent een nieuwe publiekstrekker voor het terrein aan de Veensesteeg, waar naast het motel ook een zonnestudio en een keukenzaak gevestigd zijn. "Dit vind je nergens anders in de omgeving. Je moet al gauw naar Den Bosch of Waalwijk om een lekker hapje te gaan eten. Nu kunnen mensen ook hier terecht", stelt Timmermans. "Voor mij klopt het totaalplaatje nu helemaal."

City Bistro is, net als het motel, de zonnestudio en de keukenzaak, gevestigd aan de Veensesteeg in Veen.

http://www.citybistro.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden