Afbeelding

Alle Heusdense kinderen ondergedompeld in kunst en cultuur

Algemeen 167 keer gelezen

HEUSDEN • Inmiddels is het een goede traditie om de basisschoolkinderen uit Heusden aan het begin van het schooljaar te trakteren op een portie kunst en cultuur 'van eigen bodem': de Cultoer.  Alle 3700 kinderen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen doen hieraan mee.

Verschillende kunstenaars trekken 17, 18 en 20 september in twee karavaans langs schoolpleinen en grasvelden. Ze verzorgen piepkleine maar bijzondere optredens en workshops met dans, beeldende vormgeving, theater, literatuur, erfgoed, musical en veel muziek, met hun vervoermiddel als decor of podium.

'Kom erbij'
Het thema van de Cultoer sluit aan bij de Kinderboekenweek. Dit jaar is dit 'Kom erbij'. Kinderen en leerkrachten kunnen in de Cultoer ervaren hoe verschillende kunstenaars met dit thema omgaan.

Dit jaar zijn vertegenwoordigd in de Cultoer: de Aleph met Jan van de Sanden, Rita Campos, Karlijn Vlug, Ton Lammers, Lilian van Overbeek, Vijay Girdhari en Wessel Maas, Atelier Fellenoord met Jorg van Broekhoven, The Motion Creator met Daisy Damen, Kix-dance met Nikki Habraken, harmonie St. Cécilia met Geert Schalken, de bibliotheek met Joyce Kooreman, het Gouverneurshuis met Mariëlle van Egmond e.a., het Streekarchief met Malu Kuhlmann, harmonie de Eendragt van Onsenoort en Nieuwkuijk met Erika van Gessel e.a., Kunstwinkel op Dreef met Monique Stieger, Atelier EM met Emy Maduro en Studio Max met Kim Goderie-Sproink.

Voor iedereen
Iedereen kan komen kijken naar de Cultoer, mits de kinderen eerste rang kunnen staan! Voor tijden en locaties: kijk op de website van Trefpunt Heusden.

De Cultoer wordt georganiseerd door Trefpunt cultuureducatie Heusden, de plek waar alles op het gebied van cultuureducatie te vinden is.

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden