Zwaarbevochten winst ACKC

Sport 399 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft zichzelf een goede dienst bewezen door zaterdag Gemini uit Gouda met 13-14 aan de kant te zetten.

Hierdoor nestelen de Almkerkers zich steviger in de subtop van de ranglijst.

In de beginfase van de wedstrijd werd zaterdag een gelijkwaardige strijd gevoerd. Telkens als de thuisploeg een punt voorsprong nam, kon ACKC de zaak weer gelijk trekken, tot een stand van 5-5. De wedstrijd leek geleidelijk in handen te komen van de thuisploeg. Gemini kon vrij gemakkelijk, na wat verdedigende moeite bij ACKC, een 7-5 voorsprong nemen. Het waren captain Marlies Kant en Amber de Ruyter die echter goed bij de les waren en zij konden de wedstrijd halverwege een gelijke stand van 7-7 geven.

Na de rust kwam ACKC voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong: 7-9. En de hoop op een goed resultaat werd levend gehouden, ondanks het missen van een stip door Wietze de Vries. Hij wist de daarop volgende echter wél te verzilveren. Inmiddels was driekwart van de wedstrijd gespeeld en had ACKC een 8-11 voorsprong. Voor de thuisploeg leek het onbegonnen werk, toen ACKC via twee keer Marlies Kant en Frank Bakker de voorsprong uitbreidde naar 9-14. Toch werd het nog heel spannend.

Met nog vier minuten te spelen was het zelfs al 12-14 geworden en moest ACKC verschillende keren aan de noodrem trekken. Gemini maakte het nog spannender en kon met nog ruim een minuut te spelen de aansluitingstreffer maken 13-14, maar daar bleef het bij.

• Vroeg maaien helpt de natuur op dijken, oevers en bermen.
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws gisteren
• Adriaan de Jong en Karina Boevé.
Komt er een natuurbegraafplaats in Altena? Als het aan AltenaLokaal ligt wel Nieuws gisteren
• De politieagenten doen aangifte tegen de man uit Nieuwendijk.
40-jarige man uit Nieuwendijk mishandelt twee politieagenten, nadat hij een waarschuwing krijgt 112 25 apr, 14:18