SKV wint wedstrijd tegen SDO op karakter

Sport 319 keer gelezen

SLEEUWIJK • SKV heeft zaterdag voor eigen publiek het nog puntloze SDO met 15-14 aan de kant gezet.

SKV werd in de eerste minuut gelijk overrompeld doordat het eerste schot van SDO er gelijk in viel. Aan de ander kant wist Van Weelden een strafworp te forceren die Joost de Jong er beheerst inlegde. Drost zette niet lang daarna de Sleeuwijkers op een 2-1 voorsprong, waarna SDO met een korte kans weer gelijk kwam. SDO trok daarna door en de Hillegommers kwamen op een 2-4 voorsprong.

Voor de rust zette Nauta de stand nog op 4-8. SKV kwam na de rust goed uit de startblokken en Post kon de 5-8 aantekenen. SDO scoorde ook gewoon mee, waardoor het verschil weer vier punten werd. Bij 9-13 stokten de scores echter bij de bezoekers. SKV zette weer aan en na goede aanvallen gingen de doelpunten ook vallen aan de Sleeuwijkse zijde. Aangemoedigd door het thuispubliek kwam SKV langszij door scores van Delleman, Van der Zouwen, Scherff en Post.

SKV voelde na het gelijkkomen dat er meer in zat. Geduldige aanvallen met meerder doelpogingen zorgde ervoor dat Van der Zouwen zowel de 14-13 als de 15-13 kon maken. Nu was het een kwestie van uitspelen.

SDO scoorde nog in de laatste halve minuut met een ver afstandsschot, waarna in de aanval geduldig werd aangevallen en de tijd volgemaakt kon worden. De scheidsrechter floot af met de stand 15-14 in het voordeel van de Sleeuwijkers.