• Heusden trapt af in de timmerhal aan de scheepswerf.
• Heusden trapt af in de timmerhal aan de scheepswerf.

Heusden viert landelijk kunstjaar

Algemeen 216 keer gelezen

HEUSDEN • Dit jaar is het honderd jaar geleden dat kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Daarom viert Nederland 'Mondriaan to Dutch Design'. Ook vestingstad Heusden pakt uit.

Dat Heusden een voedingsbodem vormt voor creatief talent, blijkt uit het feit dat er veel verschillende kunstenaars en makers wonen en werken. De vele galeries en atelierwinkels bevinden zich op loopafstand van elkaar. Kenners zien Heusden als dé plek om te genieten van kunst en cultuur. Het is dus niet erg verwonderlijk dat kunstenaars, makers en het Heusdens Buro voor Toerisme het landelijke kunstjaar aangrijpen om te laten zien wat Heusden op dit vlak in huis heeft.

Van 28 juni tot en met 2 juli vindt het kunstevenement essentie plaats, in de industriële sfeer van de oude timmerhal op de scheepswerf in Heusden. Werken van ruim 60 hedendaagse, professionele kunstenaars raken aan wat beeldende kunst is sinds de oprichting van kunststroming De Stijl.

Op 9 en 10 september staat Heusden in het teken van kunst en design tijdens de biënnale Kunst in de Vesting. De kunstuitingen lopen uiteen van 3D-design, glaskunst, keramiek, fotografie, schilderijen, sculpturen tot Dutch Design. Ook het bekende design duo Kranen/Gille zal werken vertonen in het Bezoekerscentrum van Heusden.

Zowel tijdens beide kunstevenementen als de periode daartussen kan men deelnemen aan de nieuwe stadswandeling 'Handmade in Heusden', langs makers in de vesting Heusden. Onder leiding van een gids maken wandelaars kennis met het maakproces in zes stappen; van idee of opdracht, tot het kant en klaar product in de winkel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden