Weergaloze wederopstanding Virtus

Sport 147 keer gelezen

WERKENDAM • In een slechts dertien minuten durend stektakelstuk heeft Virtus zaterdag totaal onverwacht toch nog een zege weten te behalen tegen Attacus.

De klok gaf met, nog bijna vier minuten te spelen in het derde kwart, aan dat Virtus voor een schier onmogelijke opgave stond om de pot als nog uit het vuur te slepen. De stand was op dat moment 39-55 in het voordeel van Attacus. Niemand geloofde nog in de winst, zeker gezien het eerdere verloop van de wedstrijd.

Krampachtig
Virtus speelde krampachtig, had moeite met het verzilveren van relatief eenvoudige kansen en miste bovendien te veel driepuntspogingen. Tel daar bij op dat de Werkendammers ook fysiek de minderen waren van de bezoekers uit Veghel. Toen die ploeg ook nog eens regelmatig driepunters produceerde, leek het pleit voor Virtus beslecht. Er stond echter iets gebeuren in De Crosser. De sfeer was voelbaar en het wachten was op de ontlading. Die kwam, toen eerst Niels Plieger twee maal scoorde en daarna Jasper van Houwelingen hem na deed, alleen zat daar een driepunter bij. Het publiek begreep de wedstrijd en de aanmoedigingen werden luider en luider.

Het geloof was terug bij de lijstaanvoerder en na het derde kwart was er weer voorzichtig hoop in Werkendamse harten met 50-57.

Het vierde kwart valt eigenlijk met geen pen te beschrijven. Een superstunt leek in de maak, maar er was nog wel steeds een kleine punten achterstand. Daar dacht Arjen van der Wiel het zijne van. Via een meesterlijke dribbel wist hij onder hele moeilijke omstandigheden toch te scoren en toen hij in de volgende aanval een loepzuivere driepunter liet aantekenen, ontplofte de Crosser.

Voorsprong
Virtus stond voor het eerst aan de leiding: 62-60. Met nog twee minuten te spelen keek iedereen in de Crosser verbaasd naar het scorebord. Virtus had een achterstand van zestien punten omgezet in een voorsprong van 10 punten: 72-62. De laatste minuut werd een zegetocht, begeleid door het op de banken staande publiek. De thuisploeg speelde de bal rustig rond en maakte geen fouten meer. Attacus stond er bij en keek er naar: 76-67.