Afbeelding

Bekerduel Kozakken Boys - Ajax vergt veel organisatietalent

Sport 124 keer gelezen

WERKENDAM • Voetballen tegen Ajax, het levert Kozakken Boys veel op. Maar voordat de bal volgende week woensdag rolt, komt er eerst nog heel wat bij kijken.

Bestuurslid Facilitaire Zaken Eric van Wijk weet er alles van. "Ik geloof dat ik naast mijn werk momenteel wekelijks ook nog eens 40 uur voor deze wedstrijd bezig ben", zegt hij met een glimlach.

Van Wijk en zijn vele vrijwilligers moeten veel organisatietalent in zich hebben om alles tot een goed einde te kunnen brengen. De grootste uitdaging is volgens Van Wijk de veiligheid. "Er van wakker liggen is misschien een te groot woord. Maar met zoveel mensen (5500 toeschouwers, red.) hoop je wel dat iedereen weer veilig naar huis kan. Dat is een heet item."

Om alles goed te laten marcheren hebben er al veel besprekingen plaats gevonden met veel instanties zoals politie (ook uit Amsterdam), brandweer, gemeente en uiteraard met Ajax zelf.

Extra tribune's
Sportpark De Zwaaier wordt voor de kraker flink uitgebreid. "Er worden twee extra zittribunes gebouwd, aan de lange zijde een extra staantribune en aan de korte zijden ook nog twee staantribunes", legt Van Wijk uit. "Hopelijk zo dat iedereen goed zicht op de wedstrijd heeft."

De veldverlichting zal ook een tijdelijke upgrade ondergaan. "Die gaan we verhogen van 300 naar 500 lux. Er komen twintig extra lampen bij. Er zullen vijf à zes aggregaten geplaatst worden om aan extra stroom te kunnen komen."

Net als bij de voorgaande bekerontmoetingen met clubs uit de eredivisie wordt er ook weer een grote VIP-tent geplaatst die rondom de wedstrijd aan 600 personen plaats moet kunnen bieden. "Op het trainingsveld komt er een zogenaamd foodplein. Hippe mobiele wagens, die ook gebruikt worden bij festivals, gaan de toeschouwers voorzien van drank en etenswaren."

Dranghekken
Een grote klus wordt ook nog het plaatsen van ongeveer 300 meter dranghekken. "Voor de supporters van Ajax gaan we een zogenaamd geblindeerde tunnel maken. De hekken komen dan vanaf de weg naar het vak te staan." De wedstrijd wordt live door FOX Sports uitgezonden. "Dat betekent dat er volgende week woensdag 35 medewerkers van FOX op ons sportpark neerstrijken. Ook moet er nog 200 meter aan led-boarding geplaatst worden."

Veertien verkeersregelaars zullen woensdag het verkeer naar de parkeerplaatsen leiden. Rondom de wedstrijd zullen 50 stewards aanwezig zijn. Twintig veiligheidsmensen worden ingehuurd, naast tien EHBO'ers en 40 politiemannen en -vrouwen. Langs de lijn zullen ook nog mobiele cameraposten worden ingericht.

Van Wijk: "Dinsdag, de dag voor de wedstrijd, zal er een zogenaamde schouw worden uitgevoerd waarbij politie, brandweer en gemeente aanwezig zijn. Hopelijk hebben we het dan allemaal goed op de rit staan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden