Afbeelding
archiefoto: Gerald van Zanten

Achtste plaats voor Gerard Bambacht op WK

Sport 374 keer gelezen

SEVILLA/ZUILICHEM • Het Nederlandse CP-voetbalteam is op het wereldkampioenschap in Sevilla op een achtste plaats geëindigd. 

Gerard Bambacht uit Zuilichem stond iedere wedstrijd in de basis en scoorde zelfs de eerste Nederlandse goal van het toernooi. Dat leek voor Bambacht nog een mooi voorteken te zijn: "Ik scoorde al binnen vijf minuten het eerste doelpunt, dus ik dacht dat het een mooi toernooi zou gaan worden. Nederland won de eerste twee poulewedstrijden."

Zowel Canada als Thailand werd daarin met 3-0 opzij gezet. Desondanks kijkt de Zuilichemmer met een dubbel gevoel terug op het toernooi, gezien de achtste plaats die het CP-team op het mondiale eindtoernooi ten deel viel: "We begonnen goed, maar hadden daarna pech met de loting. We verloren dik van de drie beste landen ter wereld (Rusland, Oekraïne en Iran, red.). Dat was niet echt leuk."

Door die drie opeenvolgende ruime nederlagen restte Oranje enkel nog onderling een duel met Argentinië om de zevende en achtste plaats van het toernooi. Die wedstrijd ging met 0-3 verloren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 5 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden