Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• V.l.n.r. Emma van de Werken, Marjorie Brandsma, Mari-Lynn van Boggelen en Jasmine Szalla.
• V.l.n.r. Emma van de Werken, Marjorie Brandsma, Mari-Lynn van Boggelen en Jasmine Szalla. (Foto: aangeleverd)

Zilver en brons voor Hamarithi op eerste kwalificatie

  •   87 keer gelezen   Sport

AMSTERDAM/CULEMBORG/AALST • Roosmarijn Groeneveld en Mari-Lynn van Boggelen van Hamarithi hebben een medaille veroverd tijdens kwalificatiewedstrijden in Culemborg en Amsterdam.

De jeugd-, junior- en seniorturnsters van Hamarithi turnden zaterdag hun eerste kwalificatiewedstrijd. De turnsters van divisie 5 en 6 turnden in Culemborg en de turnsters van de jeugd nationaal divisie 3 turnden in Amsterdam.

Roosmarijn Groeneveld was bij de jeugd zesde divisie de beste van Hamarithi. Ze won brons door haar goede sprong en was veruit de beste op de brug. Op de voet volgde Eline van Zandvliet als vierde. 

Ticket voor halve bondsfinale
In Amsterdam werd de eerste kwalificatie geturnd door de meisjes in de categorie jeugd nationaal divisie 3. Voor hen een spannende dag, want een ticket voor de halve finale van de landelijke kampioenschappen, viel er te halen.

De verwachting was dat er een zeer sterk deelnemersveld was. Hierdoor werden er alleen persoonlijke doelen gesteld. Dit pakte voor alle deelneemsters van Hamarithi bijzonder goed uit. Mari-Lynn van Boggelen behaalde een monsterscore van 13,833 op brug. Op vloer werd ze met 13,400 eerste. Allround kwam ze tot zilver. Of dit genoeg is voor een ticket is nog onduidelijk. Slechts een klein percentage stroomt door.

Na de kerstvakantie zullen de individuele wedstrijden zich voortzetten en zullen ook de jong-talentjes naar Den Haag afreizen voor hun eerste wedstrijd.

Meer informatie: www.hamarithi.nl 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK