• Hugo Heijnen in het blauw, hier op een archieffoto.
• Hugo Heijnen in het blauw, hier op een archieffoto. Foto: Edwin Tulkens

Hugo Heijnen neemt stokje van Jesse Vriend over (schaatsen)

Sport 87 keer gelezen

ZALTBOMMEL/HOORN • Waar Jesse Vriend in de voorgaande KPN Marathon Cup-wedstrijden de kleuren van Team Stehmann met hand en tand verdedigde, was het zaterdag Hugo Heijnen die de hoogste klassering behaalde. 

Nadat vorige week in Haarlem een doorstroomwedstrijd werd verreden, met daarin wisselend succes voor de rijders van Team Stehmann, stond zaterdag weer een reguliere KPN Marathon Cup-wedstrijd op het programma. In de race om de Sjoerd Huisman Bokaal was er een knappe derde plaats voor Elsemieke van Maaren uit Zuilichem. 

Beloften
Voorafgaand aan die topdivisiewedstrijden was het de beurt aan de beloftenrijders. Voor Team Stehmann waren Jesse Vriend, Robbert Mekelenkamp, Hugo Heijnen, Arjen van der Kieft en Roel van der Stelt de afgevaardigden op ijsbaan De Westfries in Hoorn.

Kopgroepen
In de beginfase ontspon zich een degelijk ploegenspel, toen Vriend, Van der Kieft en Heijnen steeds om beurten mee gingen in de diverse kopgroepen die ontstonden. Geen van die pogingen bleek sterk genoeg om een ronde te pakken op het achtervolgende peloton, waarna ze weer werden teruggehaald.

Uitgerekend de ontsnapping waarin geen enkele Team Stehmann-rijder vertegenwoordigd was, bleek daarentegen wel sterk genoeg om een ronde voorsprong te pakken.

Achter een valpartij
Van der Kieft, die het gewestelijk kampioenschap van woensdag nog in de benen had, moest bij ronde 81 de strijd staken. Vriend kwam in de laatste ronde klem te zitten achter een valpartij. Hem viel een 32e plaats ten deel.

22e plek
Het was ditmaal Heijnen die als hoogst geklasseerde rijder van Team Stehmann eindigde. In het peloton sprintte de man uit Boxmeer naar een 22e plaats, vlak voor Van der Stelt die wederom indruk maakte met een 25e stek. Mekelenkamp werd 63e. 

Gewestelijk kampioenschap
Komend weekend is er voor de mannen uit Brabant-Limburg een gewestelijk kampioenschap. Daarvoor lijken Heijnen en Van der Stelt zich aan de start te gaan melden. De overige heren hebben een weekendje de tijd om te trainen richting de komende hoogtepunten van het team: het NK, de Weissensee en de marathons in Zweden. Daarnaast hoopt het team op natuurijs.

De volgende KPN Marathon Cup-wedstrijd vindt op 9 december plaats in Deventer.

Martin van Hemert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 7 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden