• In het blauw, met beennummer 38, Arjen van der Kieft tijdens de wedstrijd in de Beloftedivisie.
• In het blauw, met beennummer 38, Arjen van der Kieft tijdens de wedstrijd in de Beloftedivisie. Foto: Michel Pichot du Plessis

Van der Kieft in vorm bij mass start (schaatsen)

Sport 125 keer gelezen

ZALTBOMMEL/HAARLEM • Bij de drie schaatswedstrijden die zaterdag in Haarlem op het programma stonden, heeft Team Stehmann wisselende resultaten behaald. Jesse Vriend was met een 22e plaats in de Topdivisie-wedstrijd de gevierde man.

Behalve de vijfde ronde in de strijd om de KPN Marathon Cup in de belofte- en de topdivisie, stond zaterdag in Haarlem als eerste de mass start-wedstrijd op het programma. Daarin was Team Stehmann vertegenwoordigd met Arjen van der Kieft. Van der Kieft reed een knappe wedstrijd en was continu voorin te vinden. Met een vierde plaats in een tussensprint viel hij net buiten de punten, maar desondanks reed hij een prima wedstrijd.

Beloftedivisie
Echt tijd om af te koelen (of juist op te warmen) had Van der Kieft niet, want een goed kwartier later stond de rijder uit Wormerveer alweer op het ijs voor de wedstrijd in de beloftedivisie. Naast Van der Kieft stonden ook Roel van der Stelt en Hugo Heijnen uit Boxmeer namens team Stehmann aan het vertrek voor deze zogeheten doorstroomwedstrijd. Dit houdt in dat de beste twintig geklasseerde belofterijders bij de topdivisie aan de start stonden en de beloftecategorie op haar beurt weer werd aangevuld met de beste twintig regionale rijders.

Hollen en stilstaan
Het deelnemersveld is daardoor anders dan gewoonlijk. Het werd een wedstrijd van hollen en stilstaan, waarin geen enkele ontsnappingspoging de ruimte kreeg. Ook de mannen van ploegleider Mario Donker konden geen succesvolle ontsnapping forceren.

Dat Van der Stelt in tegenstelling tot de vorige wedstrijden een lekkere wedstrijd reed zonder pijntjes of pech, was wel een opsteker voor de rijder uit Genderen en de gehele ploeg.

Topdivisie
Als laatste wedstrijd stond die van de topdivisie op het programma. Jesse Vriend mocht met een zevende plaats in de 'ranking' bij de beloften van start gaan en hij zou proberen in zijn eentje de eer van team Stehmann hoog te houden tussen toppers als Jan Blokhuijsen, die tijdens de Olympische Spelen van 2014 in Sochi nog een gouden en een zilveren plak bemachtigde.

Ook stonden onder meer Arjan Stroetinga, Douwe de Vries en de broers Mesu aan het vertrek.

Vriend hield zich knap staande tussen de grote 'kanonnen'. Hij reed de gehele wedstrijd sterk mee van voren en zat zelfs enkele malen mee in de voorste groep. Na een goede finale reed Vriend zichzelf uiteindelijk naar een zeer verdienstelijke 22e plaats.

Om de knikkers
Voor Team Stehmann was het een weekend met twee zeer goede wedstrijden en één mindere wedstrijd. Volgende week gaat het in Hoorn weer echt 'om de knikkers'. De messen zullen dan weer geslepen zijn voor de zesde KPN Marathon Cup-wedstrijd.

Martin van Hemert
 

Janneke Boogaard

Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 3 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden