• Jelle en Ward in 't Veld stonden in totaal zes keer op het podium.
• Jelle en Ward in 't Veld stonden in totaal zes keer op het podium. Foto: aangeleverd

Zes medailles voor broers In 't Veld

Sport 191 keer gelezen

REGIO • Jelle en Ward in 't Veld hebben tijdens het eerste weekend van de Gelderse kampioenschappen korte baanzwemmen in Nijmegen samen voor zes medailles gezorgd voor SG Bommelerwaard.

Jelle (13) veroverde zaterdag goud op de 50 meter vlinderslag en eindigde ook twee keer als derde. Ward (15) pakte eenmaal zilver een twee keer brons.

Elf zwemmers
Zaterdag kwam elfmaal een zwemmer van SG Bommelerwaard (de startgemeenschap van de Zaltbommelse en Kerkdrielse zwemclub) in het water. Isa Willemsen (18) mocht tevreden zijn met haar resultaten op de 50 meter rugslag (negende plek) en 100 meter vlinderslag (achttiende plek).

Twee keer twee
Jelle en Ward in 't Veld kwamen allebei twee keer in actie. Jelle (13) pakte goud op de 50 meter vlinderslag in een tijd van 30.41, waarmee hij één seconde onder zijn PR dook. Op de 100 meter vrije slag was een tijd van 1.03.56 genoeg voor het brons in zijn leeftijdscategorie. Ward (15) behaalde zilver op de 50 vlinder in een tijd van 28.05 en brons op de 100 vrij: 57.18 (één seconde onder zijn PR).

Eerste keer
Voor Olivier Straver (12) was het zijn eerste deelname aan de GK. Ondanks zenuwen zwom hij naar een tijd van 1.03.56 op de 100 meter vrije slag, goed voor de dertiende tijd. Piet-Hein Straver (13) eindigde op de 50 meter vlinderslag als veertiende en op de 100 meter vrije slag als twaalfde. Joop Tuppe (15) kwam aan het eind van het programma twee keer in actie. De 100 meter vrije slag zwom hij in 59.77 (dertiende) en de 200 meter rugslag in 2.23.31 (zesde).

Zondag
Ook op zondag was er medaillesucces voor SG Bommelerwaard. Zowel Jelle als Ward behaalden brons op de 100 meter rugslag. Jelle in een tijd van 1.16.19 en Ward in 1.06.30. Beide broertjes zwommen ook de 200 meter vrije slag (Jelle vierde, Ward zevende) en de 50 meter schoolslag (Jelle zesde, Ward vierde). Isa kwam eveneens dichtbij een medaille, ze zwom 0,18 seconden sneller dan haar PR en eindigde als vierde op de 50 meter vrije slag.

Jongste
Olivier, de jongste van de deelnemers van SG Bommelerwaard, werd op de 200 meter vrije slag achttiende. Op de 50 meter schoolslag tikte hij als zesde aan. Een tijd waarmee hij ruim 1,8 seconden van zijn best gezwommen tijd afhaalt. Piet-Hein zwom ook de 50 meter schoolslag. Een tijd van 35.63 was goed voor de negende plek. Joop zwom net als Jelle en Ward de 100 meter rugslag. Hij eindigde als zesde door de klok na 1.05.33 te laten stoppen.

Een weekend met zes medailles, kan dat volgend weekend overtroffen worden? Dan is het tweede en laatste weekend van de Gelderse kampioenschappen korte baan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 3 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden