Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: jurisam / 123RF Stockfoto

Gemeenten in Bommelerwaard stimuleren het drinken van kraanwater

  •   261 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Bij 25 organisaties die met kinderen werken, komen van 13 tot 26 mei in totaal 56 watertappen te staan.

Het is de bedoeling dat kinderen daardoor spelenderwijs leren dat kraanwater drinken lekker, makkelijk, goedkoop en gezond is. Stickers van voetstapjes op de vloer naar de tijdelijke watertappunten helpen daarbij.

Gewoon
"We willen graag het belang van water drinken op jonge leeftijd al meegeven, zodat kinderen het gewoon gaan vinden. En misschien stimuleren ze hun ouders ook wel om water te drinken in plaats van bijvoorbeeld frisdrank", hoopt wethouder Anita Sørensen van de gemeente Maasdriel.

Kraan
"De tappunten zijn tijdelijk, maar er is gelukkig in Nederland altijd een kraan in de buurt waar lekker fris water uit komt."

Bommelerwaardse Waterweken
Maasdriel en Zaltbommel organiseren deze actie, genaamd Bommelerwaardse Waterweken, met hulp van de GGD Gelderland-Zuid. De scholen in Maasdriel doen dit jaar niet mee vanwege andere activiteiten in dezelfde periode en omdat ze sowieso al veel aandacht besteden aan gezond eten en drinken. Maar veel kinderopvangorganisaties in de gemeente en het consultatiebureau haken wel aan. 

Het consultatiebureau deelt ruim driehonderd waterbekers uit tijdens de spreekuren. Er vinden leuke waterproefjes plaats op scholen en BSO's; ook gebruiken organisaties een leskist of wordt er een gastles gegeven.

Goede voorbeeld
De medewerkers van de organisaties geven het goede voorbeeld door alleen water en thee te drinken. Wethouder Sørensen sluit zich daarbij aan en roept haar collega-wethouders op hetzelfde te doen: "Van 13 tot 26 mei even geen sapjes, fris of alcoholische drank, maar thee en water. Al vind ik koffie wel erg lastig om te laten staan..."

Zelf ook
Sørensen doet zelf ook mee en roept haar collega-wethouders op hetzelfde te doen: "Van 13 tot 26 mei even geen sapjes, fris of alcoholische drank, maar thee en water. En koffie, want dat vind ik wel erg lastig om te laten staan!"

Avondvierdaagse
Vorig jaar werden de Bommelerwaardse Waterweken ook gehouden, er werd toen extra aandacht aan besteed tijdens de Avondvierdaagse. Oud-wielrenner Erik Dekker deelde flesjes water uit. Dit jaar gaat de Avondvierdaagse niet door.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK