Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Wethouder Govert van Bezooijen en Melvin Bardoel openen de expositie cultuurateliers in Varik.
• Wethouder Govert van Bezooijen en Melvin Bardoel openen de expositie cultuurateliers in Varik. (Foto: L. van Leijen)

Wethouder opent expositie school Varik

  •   56 keer gelezen

(door Wilma d’Hollosy-Riksen)

VARIK • Wethouder Govert van Bezooijen, van de gemeente West Betuwe heeft donderdag tijdens een bezoek aan de Burgemeester Westerbeek van Eertenschool in Varik een expositie van de cultuurateliers geopend. Hij deed dat samen met Melvin Bardoel.

Vanaf het moment dat de gemeente West Betuwe een feit is, bezoekt wethouder Govert van Bezooijen alle basisscholen van de gemeente. Donderdag was de Burgemeester Westerbeek van Eertenschool in Varik aan de beurt. Dat was een mooi moment, want precies op deze middag vond de opening van de expositie van de cultuurateliers plaats.

Roland Bruggeman, directeur van deze dorpsschool, maakte direct van de gelegenheid gebruik en vroeg de wethouder deze feestelijke expositie te openen.

Afspraak verzetten

Op de vraag om de opening te verrichten reageerde de wethouder heel spontaan met een positief antwoord. Hij verzette er zelfs een afspraak voor om precies om 14:00 uur de opening te kunnen verrichten. Hiervoor koos hij een leerling van de school, Melvin Bardoel, om het woord ‘OPEN’ te schilderen en hem de hand te schudden. Zo werd de expositie geopend.

Bevolking

Voor deze gelegenheid waren de dorpen Varik en Heesselt uitgelopen om de opening bij te wonen en de kunstwerken en optredens van de kinderen te bewonderen. De wethouder vond het bijzonder dat er zoveel betrokkenheid vanuit de bevolking was. “De school en de dorpen horen hier echt bij elkaar en werken mooi samen”, aldus Van Bezooijen. "Dit getuigt van een goed geïntegreerd burgerschap."

Diverse kunstenaars

Om tot deze prachtige expositie te komen, worden inderdaad altijd veel dorpelingen betrokken. Voorafgaand aan de cultuurateliers benaderen de organisatoren Mieke Nijboer (leerkracht), Nienke Dibbets (ouder) en Jeanine Saris (ouder) 2 keer per jaar diverse kunstenaars, dansers, schrijvers en andere mensen uit het dorp, om interessante workshops te komen geven. Van al deze deskundigen krijgen de leerlingen van groep 1 t/m 8 een diversiteit aan kennis op het gebied van kunst en cultuur. En dit alles wordt gegeven naast alle basiskennis die met veel passie door de leerkrachten wordt onderwezen.

De wethouder was blij verrast dat er in het dorpje Varik een dorpsschool staat met zoveel expertise. “Deze school zal ik niet snel vergeten”, zei hij.

Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }