Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Verzuipen

Algemeen 249 keer gelezen

Verzuipen

Het is wat met de Oranjeverenigingen in deze regio. Recentelijk deed ik een klus voor Zederik. Ik mocht alle voorzitters van de Oranjeverenigingen interviewen. Leuke, enthousiaste mensen met ieder een leuke, enthousiaste achterban. Een levendige boel aldaar.

Hoe geheel anders bij ons. Geen bestuursleden en geen fut: de handdoek in de ring. Dan kunnen er twee dingen gebeuren. Of niemand pakt het op en iedereen is blij dat het eindelijk voorbij is. Of er komen nieuwe, frisse mensen die voortborduren op het oude en er hun eigen draai aan geven. In Zaltbommel pakken de Wijkraad binnenstad en het Binnenstadsfonds het op. Het gaat daar met name om Koningsdag. In Well gooit een club jonge vrienden zich in de strijd. En daar gaan ze nog veel verder. Er zijn grote plannen voor zo'n beetje elke activiteit in dat dorp. Natuurlijk zit er dan weer een of andere onnozelaar moeilijk te doen met een toertocht maar die trekt wel bij. Heerlijk, een frisse stap, ouwe shit overboord, met elkaar wat verzinnen en dan aan het werk.

Ik heb niks met Koningsdag, niks met de Boerendag en eigenlijk helemaal niks met wat voor openbaar feest dan ook. Maar ik gun iedere nederzetting een ploeg van zulke enthousiaste mensen. Beste mensen, als je wat wilt, laat deze initiatieven dan niet verzuipen.

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 3 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden