Afbeelding

Gemeente wil andere scenario's onderzoeken voor toekomst voetbalclub HRC'14

Algemeen 318 keer gelezen

MAASDRIEL • Burgemeester en wethouders van Maasdriel gaan de gemeenteraad voorstellen samen met HRC'14 'alternatieve scenario's' te onderzoeken voor de toekomst van de fusieclub.

Het voorstel is om zowel naar een tijdelijke als naar een permanente oplossing te kijken.

HRC'14 trok vorige week aan de bel omdat het maar niet lukt om een sluitend plan te maken voor het nieuwe clubgebouw. Het exploitatieplan dat de club heeft opgesteld is volgens het college niet uitvoerbaar vanwege te grote financiële risico's.

"Alle betrokken partijen zijn het erover eens: voor de specifieke situatie waarin voetbalvereniging HRC'14 zich na de brand in de kantine van juli 2018 bevindt moet zo snel mogelijk een oplossing komen. Het college wil zich daar dan ook graag voor inzetten", schrijft de gemeente in een persbericht.

Functies toevoegen
In de raadsvergadering van 14 februari stelt het college de raad voor samen met HRC'14 alternatieve scenario's te onderzoeken waarbij het clubgebouw wordt geoptimaliseerd en functies worden toegevoegd om de basis te verstevigen.

Beleid
In het beleid van de gemeente Maasdriel staat dat de aanleg en herstructurering van sportvelden een verantwoordelijkheid is van de gemeente. De verantwoordelijkheid voor aanleg en onderhoud van de gebouwen (en veldinrichtingsmaterialen) ligt bij de sportverenigingen. Nu het plan waarmee de club is gekomen geen goedkeuring van de gemeente krijgt, vraagt de vereniging een lening of garantstelling. Dat past echter niet in het gemeentelijke beleid. Maar met het afbranden van de kantine in Rossum heeft de bouw van het nieuwe clubgebouw een hoge urgentie gekregen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden