Bommelse Zelfplukdagen
Bommelse Zelfplukdagen (Foto: Lya Cattel)

Run op appels uit zelfplukboomgaard

  •   403 keer gelezen

ZALTBOMMEL • In Zelfplukboomgaard 't Straatje in Zaltbommel zijn zaterdag de Bommelse Zelfplukdagen van start gegaan. De belangstelling was zo groot dat voor de overige appelplukdagen een limiet geldt van tien kilo appels per familie, zolang de 'voorraad' strekt.

De verkoop van appels liep door de grote belangstelling erg vlot. Door de relatief kleine boomgaard met een matige vruchtdracht ging het wel erg hard met de appeloogst.

Om zoveel mogelijke mensen nog zelf appels te laten plukken, kan er woensdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdagmiddag en wellicht ook nog op zaterdag 20 oktober maximaal tien kilo appels per persoon of familie geplukt worden, totdat de oogst er helemaal af is. 

Voor een aantrekkelijke prijs kunnen belangstellenden meer kg's kopen uit de grote voorraadkisten. De laatste stand van zaken over nog te plukken appels en prijzen staat daags van tevoren op de website www.zelfplukboomgaard.nl of Facebook-pagina @zelfplukboomgaard.

Adopteren
Adoptanten van een eigen geadopteerde Bommelse Appelboom kunnen in de komende week nog hun eigen appelboom komen plukken. Voor het komende seizoen wil Wouter van Teeffelen van de Zelfplukboomgaard juist de mogelijkheid van een eigen adoptieboom in beeld gaan brengen.

Voor 29,95 euro per jaar kan en persoon, familie of bedrijf een boom adopteren. Met de wetenschap dat een professional voor de boom zorgt. "Gelijk het eerste jaar heeft u al een normale oogst van de volwassen bomen. Er komt een eigen bordje met uw eigen naam bij de boom", vertelt Wouter van Teeffelen.

Op speciale bijeenkomsten rond snoei, bloei, vruchtdunning en natuurlijk de pluk zijn de eigenaren met hun familie welkom in de Zelfplukboomgaard om de boom en het groeiproces te volgen. Het is ook mogelijk om een boom te adopteren voor iemand anders. Diegene krijgt het certificaat dan toegestuurd.

Meer info op de website of bij Wouter van Teeffelen, wte@fruitadvies.nl.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK