Bommelse Zelfplukdagen
Bommelse Zelfplukdagen Foto: Lya Cattel

Run op appels uit zelfplukboomgaard

Algemeen 479 keer gelezen

ZALTBOMMEL • In Zelfplukboomgaard 't Straatje in Zaltbommel zijn zaterdag de Bommelse Zelfplukdagen van start gegaan. De belangstelling was zo groot dat voor de overige appelplukdagen een limiet geldt van tien kilo appels per familie, zolang de 'voorraad' strekt.

De verkoop van appels liep door de grote belangstelling erg vlot. Door de relatief kleine boomgaard met een matige vruchtdracht ging het wel erg hard met de appeloogst.

Om zoveel mogelijke mensen nog zelf appels te laten plukken, kan er woensdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdagmiddag en wellicht ook nog op zaterdag 20 oktober maximaal tien kilo appels per persoon of familie geplukt worden, totdat de oogst er helemaal af is. 

Voor een aantrekkelijke prijs kunnen belangstellenden meer kg's kopen uit de grote voorraadkisten. De laatste stand van zaken over nog te plukken appels en prijzen staat daags van tevoren op de website www.zelfplukboomgaard.nl of Facebook-pagina @zelfplukboomgaard.

Adopteren
Adoptanten van een eigen geadopteerde Bommelse Appelboom kunnen in de komende week nog hun eigen appelboom komen plukken. Voor het komende seizoen wil Wouter van Teeffelen van de Zelfplukboomgaard juist de mogelijkheid van een eigen adoptieboom in beeld gaan brengen.

Voor 29,95 euro per jaar kan en persoon, familie of bedrijf een boom adopteren. Met de wetenschap dat een professional voor de boom zorgt. "Gelijk het eerste jaar heeft u al een normale oogst van de volwassen bomen. Er komt een eigen bordje met uw eigen naam bij de boom", vertelt Wouter van Teeffelen.

Op speciale bijeenkomsten rond snoei, bloei, vruchtdunning en natuurlijk de pluk zijn de eigenaren met hun familie welkom in de Zelfplukboomgaard om de boom en het groeiproces te volgen. Het is ook mogelijk om een boom te adopteren voor iemand anders. Diegene krijgt het certificaat dan toegestuurd.

Meer info op de website of bij Wouter van Teeffelen, wte@fruitadvies.nl.

Bommelse Zelfplukdagen
Bommelse Zelfplukdagen
Bommelse Zelfplukdagen
Bommelse Zelfplukdagen
Bommelse Zelfplukdagen
Bommelse Zelfplukdagen
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 5 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden