Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Johan Cahuzak
Johan Cahuzak (Foto: Lya Cattel)
Column

De column van Johan Cahuzak: Wachtgeld

  •   210 keer gelezen

Wachtgeld

Ik fiets veel tussen Zaltbommel en Ophemert, een prachtig tochtje. Tussen huis en molen is het ongeveer 13 kilometer en ik probeer dat weleens binnen een half uur te fietsen. Tom Dumoulin lacht er om maar deze du moulin is tevreden als die tijdslimiet gehaald wordt.

Niet altijd sloof ik me zo uit. Dat weten jullie ook wel als je deze column regelmatig leest. In zo'n geval kijk ik maar eens wat meer om me heen. En dan zie ik altijd ergens halverwege een vuilnisbak met daarop de vermelding dat dat ding 350 euro kost. Dat is een goede aanpak om het vandalisme in te dammen. Ik wist als puber, daarna heb ik nooit meer wat kapot gemaakt, niet eens dat een verkeersbord iets kostte. Ik dacht er in ieder geval niet over na. En dat doen die raddraaiers straks in de kern van Waardenburg ook niet als ze de jaarwisseling vieren. Om van de belhamels van Ophemert maar te zwijgen. Tuig van de richel, opvoeden die lui!

Toen ik afgelopen maandag weer langs zo'n vuilnisbak reed, dacht ik aan de komende verkiezingen in West Betuwe. Dat er daarna wethouders benoemd gaan worden. En dat het dan niet gek zou zijn als er op hun rug het bedrag aan wachtgeld gemeld wordt in geval van voortijdig opstappen.

Johan Cahuzak

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK