• Kinderen van groep 3, 4 en 5 op bezoek bij 'n Bont Palet.
• Kinderen van groep 3, 4 en 5 op bezoek bij 'n Bont Palet. Foto: De Fonkelsteen

Fonkelsteen schildert samen met 'n Bont Palet

Algemeen 374 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Groep 3 tot en met 8 van basisschool De Fonkelsteen zijn woensdag en donderdag op bezoek geweest bij de schilders van 'n Bont Palet in dagcentrum De Harmonika. Met veel wederzijds respect gingen ze samen aan het werk in het atelier.

Sophie, leerling van groep 8, legt uit waarom de school heeft gevraagd of de kinderen bij De Harmonika mochten komen kijken. "Het thema waar wij nu mee bezig zijn is 'ik + jij = wij'. De mensen die hier werken hebben een verstandelijke beperking. Ze zien er soms anders uit, maar het zijn gewone mensen. Door dit bezoek besef je dat beter."

Teken je favoriete dier
De Fonkelsteen werd met open armen ontvangen in het atelier. Chantal en Yvette hebben meegedacht over de opdracht waar ze samen aan werken: teken je favoriete dier. "Bij mij is dat mijn konijn Jip", vertelt Yvette aan de kinderen. Chantal laat zien hoe je het beste een achtergrond voor een schilderij kunt maken: met een sponsje dat je nat maakt en in de verf doopt.

Drukte
Al snel zijn de meeste kinderen enthousiast aan het werk. Van bambi tot een dino, iedereen heeft wel een lievelingsdier. "Ze doen het goed", vindt Chantal. Dat het twee ochtenden een hele drukte is in haar werkruimte, vindt ze niet erg. "Daar houd ik wel van."

Ook Yvette geniet van het bezoek. "Wat ga je straks doen als je terug bent op school?" vraagt ze aan Thijs, "en hoe laat mogen jullie naar huis?" "Om twee uur", antwoordt Thijs. Yvette reageert: "Wij moeten hier tot vier uur blijven." Heel erg vindt ze dat niet. "Vanmiddag ga ik mijn schilderij afmaken, de ondergrond is nu aan het drogen."

Nog een keer
Na een uur zijn de meeste werkstukken af. Ze blijven nog even in het atelier en zullen op De Fonkelsteen te zien zijn tijdens de Fonkelkring, de afsluiting van het thema net voor de herfstvakantie. Yvette zwaait de kinderen uit. "Jullie mogen nog wel een keer komen hoor!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden