Tang Soo Do Vereniging Pyung Ahn is weer aan de slag.
Tang Soo Do Vereniging Pyung Ahn is weer aan de slag.

Introductielessen karate bij Pyung Ahn

Sport 419 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Sinds maart van dit jaar is het weer mogelijk om in Zaltbommel les te krijgen in Tang Soo Do (karate).

Tang Soo Do Vereniging Pyung Ahn is gestart met een groep volwassenen (16+). In de toekomst komt hier een jeugdgroep bij. Daarom organiseert de vereniging dit jaar in samenwerking met www.sjorssportief.nl alvast een aantal introductielessen voor kinderen vanaf 6 jaar. De lessen zijn erop gericht om fysiek bezig te zijn, controle over het lichaam te krijgen, waardoor het vertrouwen in het eigen kunnen groeit. Respect naar elkaar staat bij deze krijgskunst voorop.

Tang Soo Do is een krijgskunst die heel veel lijkt op karate en taekwondo. Tang Soo Do wordt ook vaak Koreaans karate genoemd. Tang Soo Do, letterlijk vertaald 'de hand van Tang', is een vorm van zelfverdediging die is ontstaan in de Kokoryu-dynastie ( 37 v, Chr. -668 n. Chr.)

Na de Japanse bezetting van Korea grondveste grootmeester Hwang Kee de huidige Tang Soo Do-stijl onder de Moo Duk Kwan school. Tang Soo Do Vereniging Pyung Ahn volgt deze stroming.

Meetrainen
Tang Soo Do Vereniging Pyung Ahn is een vereniging zonder winstoogmerk. "Heb je zin in een uitdaging, wil je fit worden en een prachtige krijgskunst te leren? Kom dan gerust een keertje op maandagavond meetrainen. Wij zijn te vinden in de gymzaal van de Toermalijn, Wielkamp 1B van 20:30-21:30 uur", zo laat de vereniging weten.

http://www.karatezaltbommel.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 5 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden