Afbeelding

Besluit over ondergrondse afvalcontainers is nu definitief

Algemeen 1.368 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Vanaf 2019 gaan de meeste inwoners ondergrondse containers gebruiken voor hun restafval.

Dat heeft het dagelijks bestuur, dat bestaat uit tien gemeenten, besloten. "Het bestuur zag in de ontvangen reacties geen argumenten om de voorgenomen invoering van het nieuwe beleid te veranderen", laat Avri weten.

Achthonderd reacties

Avri ontving meer dan achthonderd reacties, waarvan de helft inspraakreacties waren. De andere reacties gingen niet over de nieuwe manier van afval aanbieden, maar bijvoorbeeld over mogelijke overlast en hoe de ondergrondse containers er uit gaan zien.

Ouderen

Ook zijn inwoners bezorgd dat ouderen en mindervaliden moeite gaan hebben met het wegbrengen van hun restafval en dat de nieuwe aanpak kan zorgen voor vervuiling door zakken naast ondergrondse containers.

Maatwerk

Volgens Avri is door de tien gemeente bij het maken van de nieuwe aanpak van inzamelen al rekening gehouden met de zorgen van de inwoners. "Zo is er voor ouderen en kwetsbare groepen maatwerk mogelijk en komt er extra handhaving op vervuiling rond containers", aldus Avri.

Luiers

Op dit moment onderzoekt de afvalverwijderaar op welke manier luiers en incontintiemateriaal apart kunnen worden aangeboden.

Op dit moment leveren inwoners gemiddeld 120 kilo restafval per jaar in. Doel van de gemeenten in Rivierenland is om dat te laten dalen naar 75 kilo per inwoner per jaar.

In september start de nieuwe voorlichtingscampagne 'Afval scheiden, heel gewoon'.

Locaties

Over de locaties van de ondergrondse containers houdt Avri in de komende tijd informatiebijeenkomsten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden