Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Stichting Aquarius

Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Slot Loevestein

  •   169 keer gelezen

POEDEROIJEN • Oud-minister Ard van der Steur is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Slot Loevestein.

Hij volgt Roelof Bleker, dijkgraaf Waterschap Rivierenland en voorzitter van het Pact van Loevestein, op die na bijna acht jaar afscheid heeft genomen.

De Raad van Toezicht laat weten 'ingenomen met de komst van Van der Steur vanwege zijn raakvlakken met het nationale en internationale recht. Hij heeft daarnaast zeer ruime bestuurlijke ervaring in het publieke en juridische domein.'

VVD'er Ard van der Steur was van 2015 tot 2017 minister van Veiligheid en Justitie.

'Monument van onze Vrijheid'

De nieuwe voorzitter biedt onder andere ondersteuning bij de herpositionering en grootschalige herinrichting van Slot Loevestein.

Als 'monument van onze vrijheid' verbindt het Slot de geschiedenis van Loevestein aan de geschiedenis van Nederland én de bezoeker zelf. "Het verleden is namelijk nodig om vandaag te begrijpen en te kunnen bepalen wat nodig is voor de toekomst", aldus Slot Loevestein.

Bezoekers kunnen aan de hand van een avontuurlijke tocht door zeven eeuwen Nederland zelf ervaren welke rechten en plichten vrijheid met zich meebrengt.

2021

In 2021 – het is dan 400 jaar geleden dat Hugo de Groot in een boekenkist uit Slot Loevestein ontsnapt is – zal de herpositionering en herinrichting voltooid zijn

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK