Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Verbazing

Algemeen Column 966 keer gelezen

Verbazing

Verbazingwekkend. Stel dat er een ondernemer het plan heeft een coffeeshop in Zaltbommel te openen. Er staat in de binnenstad wel wat leeg. Een eenvoudig pandje waar weed verkocht en gerookt kan worden. Niks bijzonders, gedoogbeleid, zie je overal. En beter dat het wat gereguleerd gebeurt. Dan heb je toezicht. Buiten mag niet gerookt of gehangen worden en adverteren is taboe. Kortom, goed geregeld, niks aan de hand.

Zaltbommel zou ontploffen! De burgemeester wordt aan zijn ketting de stad in gesleurd en moet op het bordes van het stadhuis ten overstaan van duizenden opgewonden en bezorgde burgers uitleg geven en wordt vervolgens weggehoond. Actiegroepen vliegen als paddenstoelen uit de grond. Van het beoogde pand zijn op voorhand al vast de ruiten ingegooid. De politie moet posten om brandstichting te voorkomen. Op scholen komen tal van deskundigen preventief het jonge volkje voorlichten. Er rolt een eensgezindheid over de stad die zijn weerga niet heeft.

Ik overdrijf. Maar het verbaast me dat er zo weinig gereageerd wordt op de plannen rond een gokhal in het Van der Valkhotel. Het woord 'gezellig' viel zelfs. En dat het Zaltbommelse uitgaansleven zo'n variant ontbeert. Iedereen weet dat gokken voor veel mensen riskant kan zijn. Iedereen weet dat zo'n gelegenheid een hoop stille overlast op zal leveren.

Ik ben benieuwd en ook verbaasd.

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 3 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden