• Zo'n 140 betrokkenen woonden het debat over het sociaal beleid bij.
• Zo'n 140 betrokkenen woonden het debat over het sociaal beleid bij. Foto: aangeleverd

Persoonlijke verhalen zetten de toon tijdens debat sociaal beleid in Zaltbommel

Algemeen Gemeenteraadsverkiezingen Bommelerwaard 434 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De persoonlijke ervaringen van cliënten en hun omgeving vormden dinsdag de basis voor een bij tijd en wijle indrukwekkend gesprek met werkers binnen het sociaal domein en politici. Zo'n 140 mensen waren aanwezig bij het debat in Pand 9 georganiseerd door de adviesraad Wmo en Jeugdzorg Zaltbommel.

De uitkomst was een grote mate van eensgezindheid dat het sociaal beleid nog steeds stevige en positieve aandacht vraagt. 

Er gaan gelukkig veel dingen goed zoals de buurtouders ontstaan vanuit de Marokkaanse vereniging Al-Amal, de activiteiten van de jongerenwerkers, Welzijn Bommelerwaard, Buurtteam, Buurtzorg Jong en de samenwerking met politie en woningcorporatie Woonlinie. Al deze organisaties namen deel aan het debat.

Bureaucratie
Toch werd er ook de nodige kritiek geuit op de forse bureaucratie. Alle politieke partijen zegden toe hier wat aan te gaan doen onder het motto 'Regels die we niet snappen gaan we schrappen'.

Verward gedrag
Ook waren er zorgen over de zeer persoonlijke ervaringen waar de zorg en aandacht te kort schiet bij mensen met verward gedrag met alle nare gevolgen van dien voor familie en omgeving. Ook hier een eensgezinde ambitie om hier als gemeente het voortouw te nemen en alles te doen wat in haar vermogen ligt.

Tevreden
"Als adviesraad zijn we tevreden dat alle politieke partijen zich aangesproken voelen en ook echt werk gaan maken van een goed sociaal beleid in de gemeente Zaltbommel", aldus Leen van Leersum, voorzitter van de adviesraad Wmo en Jeugdzorg Zaltbommel.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 4 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden