• Teunis van Ooijen overleed op 29 januari aan de gevolgen van leukemie. Hij was 36 jaar.
• Teunis van Ooijen overleed op 29 januari aan de gevolgen van leukemie. Hij was 36 jaar. Foto: SGP Zaltbommel

Raad Zaltbommel herdenkt raadslid Teunis van Ooijen

Algemeen 939 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Muisstil was het donderdagavond in de raadszaal toen burgemeester Peter Rehwinkel en fractievoorzitter Geert Bok van de SGP een in memoriam uitspraken over gemeenteraadslid Teunis van Ooijen.

Van Ooijen overleed maandag 29 januari aan de gevolgen van leukemie. Hij was nog maar 36 jaar oud.

In de raadszaal waren zijn familie, waaronder zijn vrouw, zijn ouders en schoonmoeder aanwezig. Ook enkele oud-raadsleden waren erbij. "Het overlijden van Teunis kwam niet onverwacht, maar was wel een grote schok voor ons allemaal", sprak Rehwinkel. "We hadden hem zo graag langer in ons midden gehad, we hadden zijn vrouw en zijn vijf jonge kinderen het zo gegund om meer tijd met hem te hebben."

Van Ooijen, in het dagelijks leven docent aan de Gomarus scholengemeenschap in Gorinchem, was sinds 2014 raadslid voor de SGP in Zaltbommel. Hij richtte zich vooral op dossiers rond de WMO, GGD en WerkZaak. "God heeft mijn leven stilgezet, zei Teunis toen hij ziek werk", aldus Rehwinkel. 

Van Ooijen onderging meerdere chemokuren, verbleef veel in het ziekenhuis, maar hield vertrouwen in de toekomst.

Op 14 september 2017 was hij na maanden van afwezigheid weer aanwezig in de gemeenteraad. "Daar stond hij, kwetsbaar en sterk, en hij vertelde over het verloop van zijn ziekte", aldus Rehwinkel.

De klap was zeer groot toen bleek dat de ziekte na stamceltherapie weer teruggekomen was.

Fractievoorzitter Geert Bok bedankte de raad en het college, mede namens de echtgenote van Van Ooijen en zijn kinderen, voor het trouwe medeleven. "Veel bezoekjes, kaartjes en appjes, dat heeft ons goed gedaan", aldus Bok. "Begin dit jaar realiseerde Teunis zich dat zijn overgang in zicht kwam. Het verdriet is heel groot, maar Teunis heeft het nu oneindig veel beter dan wij bij elkaar."

Naast het spreekgestoelte waar Rehwinkel en Bok hun woorden spraken, stond een foto van het overleden raadslid met daarnaast een brandende kaars. Na een moment van stilte werd de gemeenteraadsvergadering even geschorst om de familie gelegenheid te geven de zaal te verlaten en weer naar huis te gaan.

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden