• Omwonenden buigen zich over de plannen voor de waterberging.
• Omwonenden buigen zich over de plannen voor de waterberging. Foto: Gemeente Maasdriel

Omwonenden denken mee over inrichting waterberging Gouwakker Hedel

Algemeen 276 keer gelezen

HEDEL • Bankjes, vissteigers, wandelen met de hond. Omwonenden van de toekomstige waterberging bij de Gouwakker in Hedel hebben ideeën geopperd voor de inrichting hiervan. De opvanglocatie is nodig om bij hoosbuien wateroverlast te voorkomen.

Gemeente en waterschap hebben in Hedel locaties gezocht waar ze berging voor regenwater kunnen maken. Eén van deze locaties is bij de Gouwakker. Hiervoor is een situatieschets gemaakt. De schets is woensdagavond met omwonenden verder ingevuld.

Vijver
De ideeën gaan van een open vijver met bankjes, vissteigers en een eilandje tot het behouden van de bestaande bomen en ruimte voor wandelen met de hond. Een leuke uitdaging voor de gemeenten en het waterschap om dit te combineren met ruimte voor water.

Wethouder Jan-Hein de Vreede licht toe: "Dat we berging voor water moeten maken is een feit, maar hoe we dat gaan doen, daarover overleggen we graag met omwonenden."

Droge voeten
Onderzoek laat zien dat het klimaat sneller verandert dan we eerst dachten. Het wordt warmer, droger en regenbuien worden steeds extremer. Watergangen zijn van groot belang voor het bergen (opslaan) van regenwater. Ook worden watergangen gebruikt voor aan- en afvoer van regenwater.

De gemeente Maasdriel en Waterschap Rivierenland moeten daarom voor voldoende wateropslag zorgen. Niet alleen in Hedel, maar in alle dorpen in Maasdriel zijn waterschap en gemeente op zoek naar ruimte voor wateropslag.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 3 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden