• Eigenaar Rogier van Rijsewijk in de showroom.
• Eigenaar Rogier van Rijsewijk in de showroom. Foto: Lya Cattel

Hottubcentrum Zaltbommel houdt open dag

Algemeen 1.094 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het nieuwe Hottubcentrum op het Van Voordenpark 6J in Zaltbommel houdt zondag 22 oktober van 11:00 tot 16:00 uur open dag.

Bezoekers kunnen op die dag kennis maken met eigenaar Rogier van Rijsewijk (39), die het bedrijf onlangs gestart is. Ondertussen kunnen de kinderen zich buiten vermaken op een springkussen. En wie zijn zwemkleding en een handdoek meeneemt, kan zelf het heerlijke warme water in één van de hottubs zelf even uitproberen. In de showroom staat een aantal modellen opgesteld. Bijzonder is het binnenbad van kunststof. "Daardoor gaan deze hottubs veel langer mee, dan wanneer ze helemaal van hout zijn gemaakt", legt Rogier uit.

Houtgestookt

De warmte voor het water komt uit een houtgestookte kachel. Die kan naast het bad staan of er in. "Bij een groot bad duurt het ongeveer anderhalf uur voordat het water op de goede temperatuur is", vertelt hij. "Dat is voor veel mensen echt een ritueel, je zit lekker allemaal buiten bij het vuurtje en wacht tot water de goede temperatuur heeft. Je gaat als het ware 'back to nature' en geniet van het luxe buitenleven."

Duurzaam

Die luxe hoeft volgens hem niet duur te zijn. Zelf heeft hij een aantal jaren een jacuzzi in zijn achtertuin gehad. Die baden werken op stroom. "In het begin gingen we er bijna elke dag in zitten", weet hij nog goed. "Op het laatst nog maar ongeveer één keer in de maand. Maar een jacuzzi heeft wel stroom nodig, veel stroom, dat kostte ongeveer 50 euro per maand." En dat vond Rogier, die opgroeide bij een vader en moeder met een bedrijf in duurzame energietechnieken, toch een beetje zonde. De hottubs die hij nu verkoopt, worden alleen verwarmd als je ze echt gebruikt.

Hygiënisch

Ook een bewuste keuze is de binnenkant van kunststof. "Ze gaan niet alleen veel langer mee, maar zijn ook veel hygiënischer", legt hij uit. "In een compleet houten bad, kan het vuil in de naden van het materiaal gaan zitten. Dat vind ik geen prettig idee. De kunststof wanden nemen geen vuil op en zijn veel makkelijker schoon te maken." Aan de buitenkant is wel écht hout gebruikt, van drie verschillende kwaliteiten: vuren, thermowood en red cedar. Daar zitten prijsverschillen in, maar het is vooral een kwestie van smaak.

Accessoires

Er is al een hottub verkrijgbaar vanaf 1395 euro, de duurste kost 3500 euro. Rogier verkoopt er ook de accessoires bij, zoals de mooie houten trappetjes om er in te klimmen (het is overigens ook mogelijk om de baden in de grond te laten bouwen) en de plankjes aan de bovenrand om er een glas of een boek op te leggen. "Want wat is nou fijner dan in een heerlijk warm bad, met een glas wijn erbij, naar de sterren te kijken", lacht hij.

www.hottubcentrum.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden