• Eigenares Annelies van Eijkeren bij haar B&B Op Rome.
• Eigenares Annelies van Eijkeren bij haar B&B Op Rome. Foto: Janneke Boogaard

Komend weekend: buitenexpositie in buurtschap Rome

Algemeen 128 keer gelezen

ROSSUM • Zaterdag 21 en zondag 22 september exposeren drie Bossche kunstenaars in de tuin van Bed & Breakfast Op Rome hun werk. Van 11:00 tot 18:00 uur, vrij entree.

Rietje Potter (72) geeft vele jaren les in de Bossche Haverley en werkt al ruim 30 jaar aan haar techniek van het aquarelleren. "Het blijft mij boeien; het is met geen andere schildertechniek te vergelijken. Je gebruikt namelijk het wit niet van het bladpapier. Wonderlijk hoe steeds een aquarel tot stand komt. We hebben alle drie een verschillende kijk op techniek en kleur. Dat geeft een extra dimensie aan deze expositie, die bovendien grotendeels buiten te bekijken is."

Hans Heesbeen (68) is nog geen vier jaar bezig met de techniek van het aquarelleren, maar het is een rasechte kunstenaar. "Dit is mijn tweede expositie in Rossum; het geeft mij de kans opnieuw reacties te krijgen van mensen uit de Bommelerwaard en daarbuiten. Dat inspireert mij tot steeds weer nieuwe ideeën die ik aan het aquarelpapier toevertrouw; het is mijn passie, mijn droom!"

Wim Stevens (71) is zijn hele leven bezig geweest met potlood en papier. Van de bewaarschool tot en met zijn huidige beroep als architect/ontwerper van gebouwen en stedelijke ruimten. Hij nam enkele jaren geleden les in de schildertechniek van acryl. "Echt geïnspireerd raakte ik toen ik in 2017 mijn zeilbootje uit het water haalde en de etsende werking van het rivierwater op het houten roer zichtbaar werd. Verweerde planken, morsige voorwerpen, roestende apparaten in de buitenlucht. Mijn werk is een combinatie van fotografie, computertechniek en acrylverf."

B&B Op Rome is gevestigd aan de Maasdijk 21 in Rossum. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 5 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden