Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Politie ontdekt hennepplantage in rijtjeswoning Brakel

  •   1695 keer gelezen   112

BRAKEL • De politie heeft donderdag aan de Esdoornstraat in Brakel een hennepplantage ontdekt. Dat is vrijdagochtend bekend gemaakt.

De brandweer was gebeld door een buurtbewoner dat er brand was in een woning. Hij zag rookwolken uit een dakraam komen.

Toen de brandweer ter plaatse kwam wilde de bewoner hen niet binnen laten. Gezien de 'gevaarsetting', het betrof een rijtjeswoning, besloot de brandweer (na overleg met de politie) om toch naar binnen te gaan. "Boven werd gelukkig geen brand, maar wel een hennepplantage met 421 stekjes aangetroffen", meldt politie Zaltbommel of haar facebookpagina.

De bewoner is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. "Het is onduidelijk wat de buurtbewoner die de melding deed heeft gezien", aldus de politie. "Waarschijnlijk waren het stoom- of stofwolken die uit het raam van de kwekerij kwamen."

"Een wietplantage op zolder met afgetapte stroom lijkt misschien ook redelijk onschuldig, maar besef dat het vaak grote onveiligheid oplevert door risico op brand", waarschuwt de politie. "En de maatschappij draait op voor de kosten van de afgetapte stroom. Ook in dit geval was daar sprake van."

Wie melding wil maken van een hennepkwekerij/stekkenkwekerij kan het algemene politienummer bellen op 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >

reageer als eerste
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK

HET KONTAKT OP TWITTER