Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Dylan van Baarle topfavoriet in Arno Wallaard Memorial

  •   keer gelezen   Sport

MEERKERK • De regionale wielerliefhebbers zullen zich zaterdag 21 maart verzamelen in Meerkerk. Absoluut the place to be. Want de Arno Wallaard Memorial, de enige wielerklassieker die de Alblasserwaard rijk is, belooft sportief vuurwerk. Veel vuurwerk!


De mooiste polderkoers van Nederland, zoals de organisatie de AWM graag noemt, gaat over 184 kilometer. Het internationale peloton van 200 renners (25 ploegen van acht man) wordt om 14.30 uur weggeschoten onder de Meerkerkse watertoren. De finish wordt net na half zeven verwacht. Daar gaan vijf finale-omlopen van 6,5 kilometer door Meerkerk aan vooraf. Wielersport van de bovenste plank.

Ammersekade

De route van de Arno Wallaard Memorial (zie elders uitgebreider in deze bijlage) is enigszins gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren. In Groot-Ammers duikt het peloton de Ammersekade op. Een pracht gezicht moet dat zijn. Via de Brandwijksedijk wordt koers gezet naar Bleskensgraaf, waar de oorspronkelijke route weer wordt opgepikt.

Talent

De winnaar van vorig jaar, Dylan van Baarle, geldt als absolute topfavoriet. De renner uit het Rabobank Development Team lijkt op weg naar een profcontract en won dit prille seizoen al drie klassiekers, waaronder de Ster van Zwolle en de Dorpenomloop. Zeges die téllen.

Van Baarle (20) geldt als een groot talent en zet voorlopig alles op het fietsen. “Ik wil kijken hoe ver ik kan komen.” Over zijn kansen: “Ik kom naar Meerkerk om te winnen. Maar die zijn er meer, ook binnen onze ploeg.” Fabio Sylvestre wordt ook steevast genoemd in het rijtje van favorieten. En wat kunnen oud-profs als Nico Eeckhout en Kai Reus nog? Alle ogen van de Alblasserwaardse wielerfans zijn natuurlijk met name gericht op Meerkerker Robin Chaigneau (Koga) en Merijn Korevaar uit Groot-Ammers (Rabo Development).

Live-beelden

De verslaglegging van de AWM grenst ook al aan het professionele. Werkelijk alles wordt uit de kast gehaald om het publiek te bedienen. Er rijden twee motoren met camera’s mee in de koers, aan de finish staat een vaste camera en voor spectaculaire luchtbeelden wordt een minihelikopter ingezet.

De volledige klassieker zal live te volgen zijn op: www.arnowallaardmemorial.nl en www.hetkontakt.nl.

En voor de twitteraars: @AWM_live.

Bij de finish wordt een videowall geplaatst. Vanaf een tribune, ook al nieuw, zijn de actuele beelden te zien.

Omloop Alblasserwaard

’s Ochtend wordt de Omloop van de Alblasserwaard voor junioren verreden. Een heerlijk voorgerecht. De juniorenklassieker is 117 kilometer. Start: 09.30 uur. Verwachte finish: 12.14 uur.

De organiserende wielervereniging Jan van Arckel komt met acht renners aan het vertrek: Kelvin van den Dool (Hoogblokland), David van Ooijen (Giessenburg), Falko den Hartog (Heelsum), Sem Hagemans (Nieuwegein), Kelian van Steenis (Hoogblokland), Gert van der Grijn (Ameide), Fabio Jakobsen (Heukelum) en Rowan van Oosterum (Sleeuwijk). “Gezien de recente uitslagen moeten er normaal gesproken twee renners van ons bij de eerste tien kunnen rijden”, tonen de ploegleiders Vincent Mulder en Eddie van der Grijn zich optimistisch.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten