Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

ASV Arkel en LRC Leerdam laten hun tanden zien in PCC

  •   keer gelezen   Sport

GORINCHEM • Titelverdediger LRC Leerdam en het tot de favorieten behorende ASV Arkel hebben maandagavond in de Proxsys Champions Cup hun visitekaartje afgegeven.


Arkel, met veel zaalvoetballers in de gelederen, haalde de dubbele cijfers tegen competitiegenoot Ameide: 10-0. Het was de openingswedstrijd van beide clubs. LRC won ook z'n tweede duel en was 1-8 te sterk voor SV Meerkerk.

Uitslagen
Ameide - Arkel: 0-10
Vuren - Altena: 0-5
SV Meerkerk - LRC: 1-8
Leerdam Sport - ASH: 5-1
SVW - Hardinxveld: 5-3

Ameide-Arkel was de laatste wedstrijd van de eerste speelronde. Op het veld werd het in oktober 3-5 voor Ameide, dat in de zaal echter volstrekt kansloos was. Bij rust stond het al 0-7, onder meer dankzij een pareltje van Robert Scheurwater. In de laatste minuut kwamen de dubbele cijfers op het bord. Bovendien was Arkel in de eerste ronde de enige ploeg die de nul wist te houden. Jeffrey Scheffers was met drie goals topscorer aan de kant van ASV Arkel.

Hakbal
Altena was dankzij onder meer twee treffers van Julian Geelhoedt met 0-5 te sterk voor Vuren en gaat met LRC Leerdam strijden om de poulewinst. De titelverdediger was met 8-1 een forse maat te groot voor SV Meerkerk. Het hoogtepunt van de avond kwam van Mounir el Ouazizi, die de Meerkerkse goalie met een fenomenale hakbal verschalkte. El Ouazizi maakte er overigens twee, net als Jerraynell van der Poll.

Spannend
Leerdam Sport'55 volgde het voorbeeld van de stadgenoot en pakte ASH met 5-1 in. Remon Steenbruggen (ASH) incasseerde de eerste gele kaart van het toernooi. Eloys Tapirima scoorde tweemaal voor Leerdam Sport, dat op zes punten kwam.

Ook SVW staat in deze poule op zes punten. De streepjes klopten het volop kansen krijgende Hardinxveld in een spannend duel met 5-3. John Nega (SVW) voorkwam vlak voor tijd de gelijkmaker, waarna Merhawi Tesfa het duel met zijn derde goal van de avond besliste.

Meer regionaal voetbalnieuws op onze website: www.regio-voetbal.nl
 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten