Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Rick den Besten -

Sander Spoolder wint Rond Om De Graaf en pakt koppositie bij regiorecreanten

  •   keer gelezen   Sport

MOLENAARSGRAAF/BRANDWIJK • In de stromende regen - met een verdwaalde hagelsteen - was Sander Spoolder veruit de snelste van het wel erg dunne deelnemersveld van de vierde editie van Rond om de Graaf. En passant nam de Giessenburger de koppositie in het klassement van de zomercompetitie van de Regiorecreanten over van Dirk-Jan Verspuy.


"Makkelijk is niet het goede woord, want in de laatste ronde vielen Tijmen Pesselse en ik bijna. We bleven net overeind en eenmaal weer in de trappers geklikt, was ik de sterkste. Ik houd niet van regen en dus was het jammer dat in de laatste drie ronden het flink begon te plenzen. Met deze overwinning sta ik weer bovenaan in het tussenklassement. Nog drie wedstrijden te gaan; een individuele tijdrit in Groot-Ammers (vrijdag 31 augustus - TS en de ronden van Ameide en Ottoland). Ik lig op koers, maar dat geldt ook voor mijn concurrentie...", glimlachte de 31-jarige renner.

Hij zag dat zijn naaste belagers, Pesselse en Verspuy, ook attent reden. Na een halfuur wedstrijd zaten de kemphanen in een groep met vijf andere vroege vluchters, die simpel weg reed bij het peloton en weg bleef.

Identiek
Bijna een identiek schouwspel was er eerder op de wieleravond. Bij de Amateurs ontstond ook een kopgroep, maar uiteindelijk streden twee wielrenners om de hoofdprijs. Voor Gijsbert Nieuwkoop uit Veen ging het te langzaam, hij zette aan en was voornemens om alleen aan te komen. Maar hij kreeg Strijenaar Johan van der Eijk mee. Samen bouwden ze aan een lekkere voorsprong.

Richting het finishdoek was Nieuwkoop veel en veel te sterk. "Ik wilde na twee ronden al stoppen. In de regen neem ik geen risico, zeker niet in de bochten. Gelukkig dacht iedereen er zo over. Toen het wegdek snel opdroogde, durfde ik aan te trekken en dat kost kracht. Ik trok een gaatje en door uitstekend afstopwerk van onder andere mijn ploeggenoot Robert van Dalen bleven we weg", zag Nieuwkoop.

Theo Sprong

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten