Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Winst in Omloop van Ottoland is eerste wielerzege Bart Streefkerk

  •   keer gelezen   Sport

OTTOLAND • Met een oerkreet kwam Bart Streefkerk als winnaar in de Omloop van Ottoland over de meet. In een sprint-à-deux versloeg de Ameidenaar Corne Castein uit Renkum. Het bleek zijn eerste zege in een wielerkoers. Jeroen Martens uit Rotterdam sprintte naar de derde plek.


Een week geleden in de ronde van zijn woonplaats kwam Streefkerk nog iets te kort, maar zaterdag viel alles op z'n plek. "Ik ben hier superblij mee", jubelde de winnaar. "Ik heb nu zes jaar mijn licentie en dit is m'n eerste overwinning."

In het polderrondje over 4400 meter bleef het peloton lang bij elkaar. Aanvallen waren er wel, maar ver geraakten de coureurs niet. Tot Castein twee ronden voor het eind aan ging. "Ik zag hem rijden en dacht: nu moet ik gaan", herinnert Streefkerk zich. "Er stond niet veel wind, dus we vielen ook niet meer stil. Achter ons zat het peloton te twijfelen en wisten mijn ploegmaten van Jan van Arckel de boel te controleren."

Castein, die meerdere keren probeerde weg te rijden, treurde niet om zijn tweede stek. "Het was wel een kans, maar we hebben goed samengewerkt en Bart bleek de rapste. Dus ik ben hier wel blij mee."

Mooi rondje
Martens wist op voorhand al dat het moeilijk zou worden om voor de winst te rijden. "Ik ben niet sterk genoeg om met een groepje mee te zitten. Na 21 jaar is dit het eerste seizoen dat ik weer koers. Met de sprint had ik het voordeel dat ik precies goed zat, al was het wel even vechten om op die positie te blijven. Gelukkig heb ik een goede aanzet."

Streefkerk bewees al in eerdere edities graag in Ottoland te starten. "Ik vind dit een mooi rondje en de afgelopen twee jaar kwam ik ook in de kopgroep terecht. Nu met Castein wist ik dat hij wel een sterke hardrijder is, maar geen rappe sprint heeft. Dus vanaf de laatste bocht ben ik in zijn wiel gaan zitten en ging ik laat aan. Het bleek de juiste keuze."

Regiorecreanten
Bij de regiorecreanten A waren de prijzen in het klassement al verdeeld. Tonny Berends was met zes zeges op zak immers niet meer in te halen en hij eindige in Ottoland als achtste. De winst was voor Dirk-Jan Verspuij. Hij bleef Govert Tukker en Mark Vonk ruim voor.

De B-categorie eindigde in een pelotonsprint. Daarin versloeg Joris Brink nipt Aart Jan Post. Laatstgenoemde was vorige week nog de beste in Ameide. Maarten Molenaar klom op het derde treetje.

Bij de nieuwelingen bleek Enzo Leijnse veruit de sterkste. De jonge renner passeerde de finish met acht seconden voorsprong op Sten Verzijl. Olav Kooij won daarachter de pelotonsprint en mocht zodoende mee het podium op.

Marco van Vlijmen

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier