Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
(foto: Jan de Bruin)
(foto: Jan de Bruin)

Arjan van der Ham pakt in Ottoland eerste wielerzege ooit

  •   keer gelezen   Sport

OTTOLAND • Hardinxvelder Arjan van der Ham verbaasde zichzelf mogelijk nog het meest. Na een uur koersen bij de Regiorecreanten A door de warme, maar best wel winderige polder van Ottoland boekte hij zijn eerste wieleroverwinning ooit. Het gezicht van de jonge Brian Kortlever uit Hoogblokland, die op plek 2 eindigde, stond op zwaar onweer.


"Logisch toch, ik heb verloren. Terwijl ik de rapste ben, ik had hier moeten winnen. Maar ik heb te lang naar Teo Muis gekeken en was daardoor te laat om alsnog Van der Ham bij te halen", baalde de 19-jarige renner van Verspuy Bouwsystemen net over de finish. "Drie ploeggenoten hebben mij goed geholpen en dan rijd ik zo dom."

Winnaar Van der Ham (21) kon er niet mee zitten. "Ik ben weliswaar in vorm, maar deze uitslag had ik niet verwacht. Mijn eerste overwinning in heel mijn leven. En dat na zoveel pech vorig jaar rond deze tijd. Op mijn werk viel ik van een ladder en brak ik beide benen, zeven weken op bed en vier maanden niets kunnen doen. In het voorjaar ben ik weer gaan trainen en sluit het seizoen nu heel goed af."

Gokken
Good-old Teo Muis hield zich uitstekend staande in het regionale wielergeweld. "Het was bijzonder moeilijk wegkomen vandaag en, enkele vluchtpogingen daargelaten, bleef het peloton lang bijeen. In de slotronde twijfelde die kleine Kortlever en kon Van der Ham weg blijven. Het was gokken, maar tussen het jonge grut ben ik tevreden met een derde plaats."

De koers werd inderdaad in een hoog tempo gereden en dus bleef het peloton lange tijd bijeen. Het leek op een massaspurt uit te draaien. Tot Kortlever, volgend jaar rijdend in de Sportklasse, zich verkeek.

Gezond blijven
In de B-categorie behaalde Christiaan Hak een mooie derde plek.

"Vanwege mijn hart mag ik eigenlijk niet koersen van de dokter, maar het is zo leuk. Ik train veel en doe dat vooral om gezond te blijven. Verder kies ik mijn wedstrijden zorgvuldig uit. Ik heb het seizoen geopend in Werkendam (met een overwinning - TS) en vandaag sluit ik af met de laatste koers. Uiteraard heb ik gefietst in mijn eigen woonplaats", knipoogde de 36-jarige Giessenburger, die en passant ook het Ottolandse leidersklassement won.

Op het podium stonden verder winnaar Ando Overbeek uit Schoonhoven en Dordtenaar Ruben Kuperus.

Het overallklassement, opgemaakt na een negental criteriums, werd in de A-categorie gewonnen door Ronald van der Laar uit Hardinxveld-Giessendam. Een niveau lager won Nieuw-Lekkerlander Joachim van Vliet.

Theo Sprong

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten