Afbeelding
Foto: Stockfoto

Maximaal 13 woningen op locatie De Vossenburcht in Goudriaan

Algemeen 1.564 keer gelezen

GOUDRIAAN • Op locatie De Vossenburcht aan de Zuidzijde 125 in Goudriaan zullen maximaal 13 woningen worden gerealiseerd.

Dat heeft het gemeentebestuur van Molenlanden besloten na een verzoek tot woningbouw op die locatie van lokale betrokkenen.

Er waren plannen van projectontwikkelaar Adriaan Meerkerk om op die plek woningen te bouwen, maar omdat hij er met omwonenden en de omgevingsdienst ‘niet uit kwam’, neigde hij ernaar om daar een bedrijfshal te realiseren. Volgens het bestemmingsplan mag die daar gebouwd worden. Een bedrijfshal is daardoor op die locatie eenvoudiger te realiseren dan woningen.

De gemeenteraad van Molenlanden gaf enkele maanden geleden echter aan dat ze dat jammer zouden vinden. Woningbouw in Goudriaan is dringend nodig.

Nu lokale betrokkenen het initiatief genomen hebben, is er en plan tot stand gekomen waarbij er 13 woningen komen en een bedrijfsgebouw van maximaal 850 vierkante meter en een zorgrecreatiewoning voor maximaal 10 zorgbehoevenden inclusief een zorgrecreatiewoning. Van de 13 woningen worden er vier starterswoningen en drie seniorenappartementen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 6 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden