Afbeelding

Na zomervakantie verkiezing voor kinderburgemeester in Molenlanden

Algemeen 324 keer gelezen

MOLENLANDEN • Na de zomervakantie gaat de verkiezing voor de eerste kinderburgemeester in de gemeente Molenlanden van start.

Daarmee geeft het college invulling aan de wens van de gemeenteraad om deze functie in te vullen. Al in 2019 pleitten Wietse Blok (SGP) en Dagmar van den Herik (CDA) via een motie voor een kinderburgemeester. De motie kreeg destijds steun van de raad.

Mede vanwege de coronacrisis duurde het wel enige tijd voordat er invulling aan werd gegeven. Tijdens het persgesprek vertelde burgemeester Theo Segers dinsdag dat het nu zover is. “Na de zomervakantie komt er een verkiezing. We richten ons daarbij op leerlingen uit groep zeven.”

Leeftijdscategorie
De gekozen kinderburgemeester zal een jaar in functie zijn en vervolgens het stokje overdragen aan zijn of haar opvolger. “We willen hiermee aan deze leeftijdscategorie duidelijk maken dat gemeentepolitiek zeker wel interessant is en hen er enthousiast voor maken.”

De kinderburgemeester zal onder meer een rol vervullen bij belangrijke momenten als Koningsdag en Dodenherdenking, maar de burgemeester wil zijn collega ook op andere momenten betrekken. 

Aanmelden
Kinderen kunnen zich aanmelden voor deze functie. De verkiezing levert drie kandidaten op. “Met hen gaan we het gesprek aan om te kijken wie het meest geschikt is. Het is namelijk niet zomaar meerijden met de burgemeester; er wordt echt wel wat van de kinderburgemeester verwacht.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 4 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden