Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Basisschool De Fakkel krijgt tweede verkeerslabel School op Seef

Algemeen 757 keer gelezen

GOUDRIAAN • Op donderdag 2 juli om 14.00 uur ontvangt CBS De Fakkel aan de Noordzijde 47 in Goudriaan het School op Seef Verkeersveiligheidslabel.

Wethouder Johan Quik (verkeer) reikt het felbegeerde label uit met een cadeau. Na de uitreiking gaat wethouder Quik met de leerlingen in gesprek over verkeersveiligheid.

Juryrapport
CBS De Fakkel verdient het label opnieuw, zeker nu de theorie in de bovenbouw weer actief wordt opgepakt. Er is een enthousiaste verkeersouder die bij de meest praktische lessen meehelpt, daarnaast zijn er hulpouders en de groepsleerkracht. De Schoolbrengweek en de wijklessen zijn voor alle groepen in september een goede start. Ook wordt de fietsverlichting gecontroleerd en in het voorjaar volgt dan nog een pleinles, voor het verkeersexamen en het fietsen naar het VO voor groep 8. Ouders worden hier ook van op de hoogte gebracht.

Verder is er een bijzondere aanpassing gedaan aan de weg vlak voor de school, zodat de ingang beter opvalt en de kinderen weten waar ze moeten oversteken met de fiets. Kortom een school die op alle fronten bezig is met een veilige schoolomgeving en school-thuisroute voor alle kinderen. De commissie prijst de volledige inzet op verkeersveiligheid bij en rond de school en feliciteert de school met het behaalde resultaat.

School op Seef
School op Seef is het regionaal praktische verkeerseducatieprogramma waaraan de gemeente Molenlanden meedoet en waarbij iedereen een steentje kan bijdragen aan een verkeersveilige regio. Het programma is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland in samenwerking met de regio Alblasserwaard. Deelname aan School op Seef is kosteloos voor scholen. Voor meer informatie: www.schoolopseef.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 3 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden