Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Cees van der Wal

SGP-ChristenUnie Sliedrecht draagt Piet Vat uit Nieuw-Lekkerland voor als wethouder

  •   643 keer gelezen

SLIEDRECHT/NIEUW-LEKKERLAND • De fractie van de SGP-ChristenUnie heeft Piet Vat, inwoner van Nieuw-Lekkerland en oud-wethouder van de voormalige gemeente Molenwaard, voorgedragen als nieuwe wethouder.

Hij gaat de vacature opvullen die ontstaan is door het vertrek van Hans Tanis naar de gemeente Altena. Piet Vat zal zich met dezelfde aandachtsgebieden bezig gaan houden als Hans, waaronder financiën en economie. Ook is het de bedoeling dat hij binnen de Drechtsteden de portefeuille bereikbaarheid voor zijn rekening neemt.

Piet Vat (64) is een ervaren bestuurder. Hij was wethouder en 1e loco-burgemeester in de gemeente Molenwaard tot eind 2018, waarbij door herindeling de gemeente Molenlanden ontstaan is. Voor die tijd was hij ook al werkzaam als wethouder in de gemeente Nieuw-Lekkerland.

Wmo
Tot zijn werkgebied hoorden onder meer Wmo, Werk en inkomen, gemeentelijk vastgoed, Jeugdbeleid, Financiën en Onderwijs. Daarnaast had hij onder andere zitting in het Algemeen Bestuur van de regio Alblasserwaard-Vijfherenlanden. Hij was bestuurlijk trekker voor diverse (sociale) projecten binnen de regio, bestuurslid van de Dienst Gezondheid en Jeugd en verantwoordelijk voor meerdere projecten, zoals de revitalisering van het winkelcentrum Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland.

Voor die tijd heeft de Alblasserwaardse bestuurder een lange staat van dienst opgebouwd bij de ABN AMRO, terwijl hij zijn carrière in de binnenvaart gestart is. Piet Vat woont in Nieuw-Lekkerland en zal daar de komende tijd ook blijven wonen. "Ik vind het zeer bijzonder en ben erg dankbaar dat ik voorgedragen word als wethouder in Sliedrecht. Ik kijk uit naar een mooi en fijn samenspel met de samenleving en een prettige samenwerking met collega-bestuurders, gemeenteraad, ambtelijke organisatie en alle partners om ons heen."

Enthousiast
Fractievoorzitter Cees Paas geeft aan blij te zijn dat de fractie snel een nieuwe wethouder heeft gevonden: "Piet is een enthousiaste en gedreven wethouder, die graag de verbinding zoekt. We hebben er alle vertrouwen in dat hij samen met het college en de raad verder gaat bouwen aan Sliedrecht."

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK