Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Eervolle vermelding InfraTech Innovatieprijs 2019 voor Mourik

  •   335 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Firma Mourik uit Groot-Ammers kreeg met samenwerkingspartners Rijkswaterstaat en Besix onlangs voor het project DOEN - Nijkerkerbrug een eervolle vermelding van Infratech Innovatieprijs 2019.

In totaal waren er 67 inzendingen. De eervolle vermelding voor Mourik valt in de categorie 'Vernieuwende samenwerking'. Juryvoorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland is opgetogen over de kwaliteit van de inzendingen: "Hiermee toont de infrasector hoe vernieuwend en slim ze is."

'Goede samenwerking, logisch nadenken en alleen doen wat zinnig is: dat is waar Project DOEN voor staat', meldt Mourik op de eigen website. 'Niet omdat wij de enigen zijn die dit kunnen, maar omdat wij de ruimte krijgen om een heel andere aanpak uit te proberen. Omdat we niet gebonden zijn aan regels, worden we uitgedaagd om na te denken over dingen die anders vanzelfsprekend zijn. Hierdoor opent zich een wereld aan keuzemogelijkheden.'

De wieg van Project DOEN stond bij Rijkswaterstaat. 'Inmiddels zijn er al veel mooie stappen gezet en is DOEN een gedachtengoed dat in praktijk wordt gebracht bij de renovatie van de Nijkerkerbrug.'

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK