Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Eerste concert Vocaal Ensemble Yadah in Nieuw-Lekkerland

  •   367 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Vocaal Ensemble Yadah, een onlangs opgerichte groep van vijftien enthousiaste zangeressen onder leiding van dirigent Nico Stam, verzorgt op zaterdag 15 december haar eerste concert; een Kerstconcert. Dit vindt plaats in de Hervormde kerk Dorpskerk van Nieuw-Lekkerland en begint om 19.30 uur.

Het repertoire bestaat uit psalmen, geestelijke liederen, opwekking en licht klassieke muziek.

Yadah is een Hebreeuwse naam dat 'lof' betekent. "Door onze zang willen we God loven en eren", laat Heleen Hak van Yadah weten.

De koorleden willen dit graag delen. Het eerste concert op zaterdag 15 december vindt plaats in de Dorpskerk aan de Lekdijk 118 te Nieuw-Lekkerland. Ook kinderkoor De Jonge Lofstem onder leiding van Dineke Stam zal die avond optreden.

Vocaal Ensemble Yadah is voor een deel een vervolg op jong gemengd koor Marcando. Dit koor is opgeheven vanwege een afnemend ledenaantal. "Afgelopen voorjaar hebben we met een projectkoor nog een concert gegeven. We hebben toen zoveel positieve reacties gehad, en ook degene die hebben meegezongen waren heel enthousiast, dat we besloten hebben om door te gaan als Vocaal Ensemble Yadah. Een damesensemble dus", vertelt Heleen Hak van Vocaal Ensemble Yadah.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK