Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: 123RF

Ouders in Nieuw-Lekkerland leren gezond te koken

  •   165 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • In Nieuw-Lekkerland start op woensdag 26 september de tweede cursus 'Gezond Kopen, Gezond Koken' voor moeders en vaders in Nieuw-Lekkerland.

Veel ouders denken dat gezond eten duur is en vinden het lastig om een gezonde maaltijd klaar te maken. In de cursus leren zij hoe je snel en gemakkelijk een verantwoorde en voordelige maaltijd klaarmaakt.

In het inwonerpanel van het project Gezond Nieuw-Lekkerland wordt besproken wat er nodig is voor kinderen en hun ouders om gezond te eten en voldoende te bewegen. De cursus 'Gezond Kopen, Gezond Kopen' sluit aan op de behoeften die in het panel naar voren zijn gebracht. "Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Er is vaak te weinig kennis over wat gezonde voeding nou eigenlijk is. In de cursus leren we deelnemers hoe je snel en gemakkelijk een verantwoorde en voordelige maaltijd klaarmaakt, zonder pakjes en zakjes", aldus adviseur Marianne van der Mijden van de GGD.

De cursus wordt gegeven door een diëtist en bestaat uit vier wekelijkse bijeenkomsten. De start is op woensdagochtend 26 september om 09.00 uur in 't Waellant aan de Ooievaar 140 in Nieuw-Lekkerland.

Project GGD
Gezond Nieuw-Lekkerland' is een project van de GGD (onderdeel van de Dienst Gezondheid & Jeugd) en de gemeente Molenwaard, met als doel verschillende activiteiten te ontwikkelen om kinderen en ouders in Nieuw-Lekkerland enthousiast te maken voor gezond eten en bewegen. Ook de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf, sportverenigingen, scholen, Jeugdgezondheidszorg en sportconsulenten zijn betrokken. Meer informatie: www.dienstgezondheidjeugd.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK