Afbeelding
Foto: 123RF

'Wegafzettingen zijn lang niet altijd veilig'

Algemeen 569 keer gelezen

NOORDELOOS • Tien organisaties uit de regio kwamen deze week bij elkaar in de Alblasserwaard om te praten over de verkeersveiligheid bij wegafzettingen. De reden is dat na een inspectie in 2017 gebleken is dat wegafzettingen lang niet altijd veilig zijn.

Fietsers moesten bijvoorbeeld op de rijbaan fietsen vanwege afgesloten fietspaden en voetgangers moesten over obstakels op het trottoir of via de rijbaan langs werk in uitvoering. En wat opviel is dat er geen voorrangsregeling bij een versmalling van de weg werd aangegeven. Tijdens de bijeenkomst in de Maria Johanna Hoeve in Noordeloos werden wegbeheerders en toezichthouders erop gewezen hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van verkeersslachtoffers in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (Regio AV) door de wegafzettingen en omleidingen veiliger te maken.

Informeel zijn er afspraken gemaakt om met name het toezicht op wegafzettingen te verbeteren. "En als regio Alblasserwaard Vijfheerenlanden gaan we samen met de wegbeheerders kijken hoe we mogelijk aannemers van wegenwerken ook meer op hun verantwoordelijk kunnen wijzen richting eigen personeel en weggebruikers", meldt Arwin de Hoog, regionaal projectleider verkeersveiligheid Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. "Dit krijgt in ieder geval een vervolg in welke vorm dan ook. Na de zomervakantie kijken we verder hoe we dit verder vorm kunnen geven."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 3 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden